Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 23 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Deze elektrische auto uit 2023 is nu al een betaalbare occasion

Chinese automerken veroveren de komende jaren de Europese automarkt, en dat is ook te zien op de tweedehands markt. De elektrische auto BYD Atto 3 uit 2023 is nu al een betaalbare occasion.

Natuurlijk is betaalbaar een relatief begrip. Maar voor deze prijs vind je niet snel een nagenoeg nieuwe elektrische auto in de SUV-klasse. En dan kun je nog onderhandelen over de prijs ook.

Tweedehands BYD Atto 3 uit 2023

BYD is een van die oprukkende merken, al bestaat deze Chinese autobouwer, ooit vooral bekend om de goede batterij van Nokia-telefoons, al veel langer. De Atto 3 is een ruime SUV van het merk, ideaal als gezinsauto dus. De tweedehands elektrische auto heeft volgens de fabrikant een actieradius van 420 kilometer.

tweedehands byd atto 3 betaalbare occasion voorkant
De tweedehands BYD Atto 3 (Afbeelding: Koolen Auto’s)

De betaalbare occasion uit 2023 is uitgevoerd in het metallic wit en wordt aangedreven door een elektromotor met 150 kW (204 pk). Daarmee sprint deze tweedehands elektrische auto in 7,3 seconden naar de 100 kilometer per uur en haalt de Chinees een topsnelheid van 160 kilometer per uur. De BYD Atto 3 is vanwege het CO2-vrije aspect in 2024 nog belastingvrij te rijden en vanaf 2025 betaal je belasting met korting.

Betaalbare elektrische auto als occasion

De betreffende BYD Atto 3 uit 2023 heeft 18.995 kilometer op de teller en verkeert derhalve nog in goede staat. Nieuw is deze elektrische auto te koop vanaf 38.990 euro, maar aan deze occasion hangt een prijskaartje van 31.390 euro. En als je goed onderhandelt (tips) krijg je nog wel wat van de prijs af.

tweedehands byd atto 3 betaalbare occasion interieur
Het interieur (Afbeelding: Koolen Auto’s)

Zo wordt ook de occasion- en automarkt de komende jaren overspoeld door Chinese merken. Dat is helemaal geen slechte ontwikkeling, maar check ook deze goedkope Europese en Japanse EV’s die een contra-aanval uitvoeren op de automarkt. Ook grappig om te zien: deze schaamteloos gekopieerde auto’s uit China die behoorlijk goed gejat zijn van klassieke merken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.