Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe advocatenserie op Netflix verslaat alle andere series

Ee nieuwe advocatenserie op Netflix is wereldwijd de best bekeken serie van dit moment. Ook in Nederland staat The Lincoln Lawyer op nummer één.

Maar wacht even. Was The Lincoln Lawyer niet die film uit 2011, met Matthew McConaughey als Mickey Haller? Inderdaad, dat verhaal was gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Connelly. Nu is er een serie, tevens gebaseerd op het boek, en die slaat behoorlijk aan op de streamingdienst die momenteel in zwaar weer verkeert.

The Lincoln Lawyer op Netflix

Ook deze Netflix Original gaat over topadvocaat Matthew McConaughey uit Los Angeles. Hij is na een ongeluk aan de kant gezet, maar de advocaat start zijn carrière weer op als hij een moordzaak aanneemt. Dat doet hij vanuit de kofferbak van zijn Lincoln Town Car.

In de serie The Lincoln Lawyer geen Matthew McConaughey. Manuel Garcia-Rulfo speelt advocaat Mickey Haller. Verder is Neve Campbell te zien als Maggie McPherson, Becki Newton als Lorna Crain, Jazz Raycole als Izzy, Angus Sampson als Cisco en Christopher Gorham als Trevor Elliott. Niet de bekendste namen, maar Neve Campbell ken je ongetwijfeld als Sidney Prescott uit de Scream-films.

Best bekeken serie van dit moment

Op dit moment wordt er op Netflix wereldwijd geen serie beter bekeken dan The Lincoln Lawyer. In veel landen staat de advocatenserie op nummer 1, zo ook in Nederland. Dat blijkt uit de statistieken van datawebsite Flixpatrol.

The Lincoln Lawyer bestaat uit tien afleveringen, die tussen de 46 en 56 minuten duren. Op IMDb komt de Netflix Original binnen met een 7,6 en dat is een goede score. Bekijk de serie hier.

Meer goede advocatenseries

Advocatenseries doen het doorgaans goed op Netflix. Check bijvoorbeeld ook Suits of Better Call Saul.

Een van de best bekeken films van dit moment is The Takedown. Dit is de nieuwe actiekomedie met Lupin-ster Omar Sy. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.