Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Omar Sy scoort Netflix-hit met de best bekeken film wereldwijd

Hij brak door met zijn meesterlijke rol in Intouchables, en met zijn rol in Lupin was hij verantwoordelijk voor een van de best bekeken series ooit. Nu heeft Omar Sy weer een grote hit op Netflix. The Takedown is wereldwijd de best bekeken film van dit moment. Ook in Nederland staat de actiecomedy op één.

Het is tegenwoordig niet zo makkelijk om een nieuwe film of serie te kiezen op Netflix, simpelweg omdat er absurd veel wordt geproduceerd. Dus volg je in een luie bui de massa. Niet alleen Netflix komt met een dagelijkse top 10, ook externe datawebsites vertellen je wat de meest gestreamde titels van het moment zijn. Nu is dat in de meeste landen dus The Takedown.

The Takedown op Netflix

The Takedown (Loin du Périph in het Frans) is een actiecomedy, een genre waar de Franse acteur Omar Sy al vaker in uitblonk. Alleen met zijn onschuldige en ondeugende blikken kan hij je al laten lachen, zo liet hij ook al zien in Lupin en Intouchables. Maar ook op de serieuze momenten is de Franse acteur geloofwaardig en steengoed.

In The Takedown speelt hij agent Ousmane Diakhité, die na tien jaar weer moet samenwerken met agent François Monge (Laurent Lafitte). Samen onderzoeken ze een moord in een politiek en sociaal zwaar verdeelde stad, waar een bredere samenzwering dreigt. Actueel thema dus, in deze Netflix-film. Maar dan met een komisch sausje.

Omar Sy in de best bekeken Netflix-film van nu

Of dat werkt? Nou, de meeste recensenten vinden van niet. Op Rotten Tomtoes scoort de actiecomedy slechts 40% in de Tomatometer. Het publiek is enthousiaster. Zo is de Audience Score op Rotten Tomatoes 75%. En los van de beoordeling: iedereen wil gewoon die nieuwe film met de olijke Omar Sy zien.

The Takedown is volgens datawebsite Flixpatrol de best bekeken film op Netflix van dit moment. In Nederland, België, Frankrijk, IJsland, Kenia, Paraguay, Argentinië en nog een reeks landen staat de film op één. En er zijn bijna geen landen waar de film niet in de top 10 staat. Bekijk hier het volledige overzicht.

Check hier welke films en series er in mei nog meer op Netflix zijn verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.