Pim Jansen
Pim Jansen Voetbal 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

18 reacties op Roger Schmidt: ‘Deze man stelt nooit teleur in interviews’

Of je nou voor PSV, Ajax of Feyenoord bent, de topper tussen Feyenoord en PSV (2-2) bracht vast veel emoties bij je teweeg. En wat je ook van de uitslag of de late strafschop vindt, dat trainer Roger Schmidt een slechte pr-man is voor zijn club, zullen ze in zowel Rotterdam, Amsterdam als Eindhoven beamen. Zowel PSV-fans als andere voetballiefhebbers gingen los op Twitter. De reacties op een rij.

PSV gaf in de Kuip een voorsprong van 0-2 weg, door onder meer een dubieuze strafschop in blessuretijd, gegeven door Serdar Gözübüyük en benut door Cyriel Dessers. Of het een strafschop was? De meeste mensen vinden van niet. Of PSV, zoals Roger Schmidt stelt, nu bovenaan had gestaan als de VAR zowel tijdens PSV-Ajax (bal op of over de lijn) als Feyenoord-PSV had ingegrepen? Zo werkt het niet in het voetbal, en ook niet daarbuiten. Dat is de selectieve verontwaardiging van een kind, die je als trainer achteraf meestal wel voor je weet te houden. Er zijn ook nog andere wedstrijden en andere VAR-beslissingen, zoals die dubieuze goal van PSV tegen Willem II vorige week.

Reacties op Roger ‘Calimero’ Schmidt

PSV wordt nogal eens een calimerocomplex aangepraat, iets waar ze in Eindhoven graag van af willen. Maar dan helpt het natuurlijk niet mee dat je trainer zich na iedere nederlaag als Calimero gedraagt (‘Give the cup to the today‘).

Ook niet handig: vlak voor tijd een bal wegschoppen en zo het vuurtje in De Kuip nog maar eens opstoken in de slotminuten. En dan ook nog boos weglopen bij zowel ESPN als de NOS, na een paar doodgewone vragen. Ja, het is voor PSV-fans een verademing dat Ruud van Nistelrooij volgend seizoen het roer overneemt in Eindhoven, hoe sympathiek Roger Schmidt buiten het voetbal om ook is. Voor de media en fans van andere clubs is het vertrek van de Duitse trainer een groot gemis. Achttien reacties die dat onderstrepen.

Feyenoord – PSV

Om wat voor reden dan ook de samenvatting van Feyenoord – PSV en de reactie van Roger Schmidt gemist? Kijk dan nog even de samenvatting terug.

Bekijk ook deze verzameling aan cynische reacties, na het opnieuw aanstellen van Ronald Koeman als bondscoach.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.