Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe spin-off Spider-Man wordt bloederig en 18+

Sony Pictures gaat op eigen houtje een duisterdere kant van Marvel verkennen. Kraven the Hunter, een spin-off van de Spider-Man-films, wordt bijzonder bloederig en 18+.

Helaas heeft Spider-Man nog altijd twee gescheiden ouders: Marvel Studios en Sony Pictures. Toen Marvel in de financiële problemen zat, werden de filmrechten voor onder andere Spider-Man verpatst. Daardoor beschikt Marvel Studios anno 2023 nog steeds niet over zijn meest iconische superheld, ondanks het miljardensucces van het MCU. Een prijzige deal met Sony zorgde voor het kleine wonder dat Tom Holland überhaupt Peter Parker kon spelen in bijvoorbeeld Avengers: Endgame.

Spider-Man krijgt vele spin-offs

Dat betekent echter niet dat Spidey-fans zich hoeven te vervelen. Ook Sony Pictures zit niet stil. Zeker nu het Marvel Studios zo aan het struikelen is, kan het opeens een zegen zijn dat Spider-Man tot een andere stal toebehoort. Eerder dit jaar werd het nieuws de wereld in geslingerd dat er meerdere series rondom de superheld in productie zijn.

De eerste twee zijn zelfs al aangekondigd, waaronder een show over Spider-Man Noir. Alle series komen niet naar Disney+, maar naar Prime Video. Zeer tof, maar ook het witte doek is er een hoop om naar uit te kijken.

Kraven the Hunter

Zo komt in juni Spider-Man: Across the Spider-Verse uit, het vervolg op één van de beste en meest baanbrekende animatiefilms van de afgelopen twintig jaar. Wat live-action betreft hebben fans Kraven the Hunter om naar uit te kijken. De eerste van naar verwachting meerdere spin-off-films. Bullet Train-ster (en naar verluidt toekomstige James Bond) Aaron Taylor-Johnson gaat de iconische Spidey-schurk spelen.

De film is al vele jaren in ontwikkeling, maar de afgelopen jaren kreeg het project eindelijk een schrijver en regisseur. Het is onduidelijk of Kraven the Hunter direct inhaakt op de reguliere Spider-Man-films, of dat het een losstaande film à la Joker wordt. Wij hopen vooral op dat laatste, zodat regisseur J.C. Chandor (Triple Frontier) alle ruimte krijgt om zijn eigen verhaal en stijl neer te zetten.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Rated R

Het is in ieder geval duidelijk dat Sony zich niet bekommert om het familievriendelijke karakter van Marvel. Aaron Taylor-Johnson heeft namelijk tijdens de conferentie CinemaCon 2023 bekendgemaakt dat Kraven the Hunter 18+ gaat worden. “Will it be rated R? F*** yeah it will be rated R,” aldus de 32-jarige acteur. Daar liet hij ook de eerste beelden zien, die helaas nog niet op het internet verschenen. De aanwezige pers beschrijft de teaser in ieder geval als “bijzonder bloederig.” Het publiek kreeg een gevecht tussen de antiheld en een groep huurlingen te zien, waarin Kraven naar verluidt onder andere de neus van een vijand afbijt. Ook kwam een andere klassieke Spider-Man-schurk voorbij: Rhino.

In een interview beloofde Russell Crowe, die Kraven’s vader Nikolai Kravinoff zal spelen, onlangs al dat de film veel darker zal zijn dan men verwacht. “Ik denk dat ik kan doorgeven… één van de dingen die hij [de regisseur] zei, was dat het een onverwacht duistere wereld gaat worden.” Kraven the Hunter staat op de planning voor begin oktober. Hopelijk krijgen we binnenkort al een eerste trailer voorgeschoteld! Voor diehard fans is het eindelijk een goedmaker: Sam Raimi was namelijk al lang geleden van plan om Kraven the Hunter als grote schurk te gebruiken in zijn vierde Spider-Man-film, die helaas gecanceld werd.

‘S werelds beste jager

In de comics rent de Russische antiheld al sinds zijn debuut in 1967 rond. Kraven wordt meestal neergezet als een gerenommeerde grootwildjager wiens doel in het leven is Spider-Man te verslaan, om zich zo te bewijzen als ‘s werelds beste jager. Wat hem echter zo interessant maakt is dat de Marvel-schurk ook vaak als antiheld voorbij komt, waarbij hij zelfs met superhelden samenwerkt. Hoe Aaron Taylor-Johnson die dynamiek op het witte doek ten tonele gaat brengen, gaan we in oktober ontdekken. Hopelijk kan Sony Pictures Marvel Studios gaan laten zien hoe het ook kan, na een reeks aan tegenvallende films uit dat kamp.

Succession-ster wordt gezicht van eerste James Bond-serie

Spin-off Spider-Man wordt bloederig en 18+
🍿 Kraven the Hunter in de comics (Afbeelding: Sony Pictures)

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.