Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Bioscoop 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Speelduur Spider-Man: No Way Home gelekt: direct twee records

Sinds deze week draait Eternals in de bioscoop, maar dat is niet de enige Marvel-film die nog in 2021 gaat verschijnen. Op 7 december krijgen we ook nog Spider-Man: No Way Home, en dat belooft een flinke zit te gaan worden. De nieuwe spidey-film is zelfs zo lang, dat hij meerdere records breekt.

Hoewel Marvel officieel nog niks bekend heeft gemaakt, is de speelduur van Spider-Man: No Way Home toch gelekt. Dit is dankzij Ingresso, een Braziliaanse website waar je bioscoopkaartjes kan kopen. De website was iets te vroeg met het bekendmaken van de speelduur. Inmiddels hebben ze dit weer aangepast, maar even stond er hoe lang de film gaat duren: 2 uur en 39 minuten.

Spider-Man: No Way Home vereist een grote popcorn

Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe Spider-Man een lange film wordt. Het is in ieder geval de langste Spider-Man film ooit. Zo duurt hij ongeveer een half uur langer dan de andere twee avonturen met Tom Holland in de hoofdrol. Ook de eerdere Spider-Man-films (met Tobey MaGuire en Andrew Garfield) halen het qua speelduur niet bij Spider-Man: No Way Home.

De langste Spider-Man films

 1. Spider-Man: No Way Home – 2 uur en 39 minuten
 2. The Amazing Spider-man 2 – 2 uur en 24 minuten
 3. Spider-Man 3 – 2 uur en 19 minuten
 4. The Amazing Spider-man – 2 uur en 16 minuten
 5. Spider-Man: Homecoming – 2 uur en 13 minuten
 6. Spider-Man: Far From Home – 2 uur en 9 minuten
 7. Spider-Man 2 – 2 uur en 7 minuten
 8. Spider-Man – 2 uur en 1 minuut

Spider-Man: No Way Home lijkt dus op weg om de langste Spidey-film ooit te worden, en daar blijft het niet bij. Tom Holland heeft met zijn derde optreden nog een record te pakken. Dit wordt namelijk ook de langste solo Marvel-film tot nu toe. Tot heden was die titel voor Captain America: The Winter Soldier (2 uur en 16 minuten) met kort daarachter Black Panther en Black Widow (beiden 2 uur en 14 minuten).

Nieuwe Spider-Man op gepaste afstand van Avengers: Endgame

In het lijstje met langste Marvel-films tot nu toe komt Spider-Man: No Way Home binnen op de tweede plek. Daar vinden we nu nog de net verschenen film Eternals. Deze is echter 3 minuten korter dan de nieuwe Spider-Man film en zal dus naar plek drie zakken. Het gat naar de eerste plek is een stuk groter. Daar vinden we nog steeds Avengers: Endgame. De enige Marvel-film met een speelduur van meer dan 3 uur.

Langste Marvel-films ooit

 1. Avengers: Endgame – 3 uur en 1 minuut
 2. Spider-Man: No Way Home – 2 uur en 39 minuten
 3. Eternals – 2 uur en 36 minuten
 4. Avengers: Infinity War – 2 uur en 29 minuten
 5. Captain America: Civil War – 2 uur en 27 minuten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.