Dennis Mons
Dennis Mons Games 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5-productie omhoog: ‘Een PS5 voor iedereen’

Sony heeft aangekondigd hard te werken om de levering van de PlayStation 5 te verhogen. Volgens het bedrijf moet het aan een groot deel van de verwachtingen van klanten voldoen. Heb jij dan echt voor 2023 die PS5 in huis?

Om te voldoen aan de enorme vraag naar de PlayStation 5 heeft Sony gesteld de productiehoeveelheden te verhogen. Eind dit jaar zouden we dus allemaal (?) kunnen beschikken over de next-gen-console van de fabrikant.

Vol gas voor PlayStation 5

Sony kondigde dit aan tijdens de presentatie van de winstresultaten van het eerste kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt dat softwareverkoop en engagement-nummers van de PS5 behoorlijk tegenvallen. Het is zelfs minder dan voorspeld. Niet onbegrijpelijk als het aantal consoleverkopen tegenvalt.

playstation 5, playstation 4, deals, aanbiedingen, playstation store
We want more! (Afbeelding: Sony)

Sony is daarom niet alleen van plan om de productie van de PlayStation 5 op te schroeven, ook first party-titels worden scherper op de marketingagenda gezet. Daarnaast wil het bedrijf zich ook meer richten op de Plus-dienst en PlayStation Now, waarmee je games kunt streamen, zelfs op een pc.

‘Een PS5 voor iedereen’

De verwachting is nu dat Sony 18 tot 20 miljoen exemplaren van de PS5 gaat verkopen in 2022. Die voorspelling is dus nog hetzelfde gebleven. “We zijn van plan de PS5-productie dit jaar flink op te voeren en we werken hard om ervoor te zorgen dat de PlayStation 5 verkrijgbaar is voor iedereen die er een wil”, aldus Veronica Rogers, Head of Global Sales and Business, onlangs tegen Gamebizz.

Loze beloftes?

In alle eerlijkheid bekijken we het met argusogen. De lancering van de PlayStation 5 verliep verre van vlekkeloos, niemand kon een exemplaar krijgen en scalpers sloegen er hun slaatje uit. Hoewel het Japanse bedrijf beweert het tekort op te lossen, zijn de prijzen van onderdelen, en vooral chips en CPU’s, torenhoog vanwege de achterstand in productie door Covid.

Er is echter een lichtpuntje aan de horizon voor PlayStation-gamers. Ook Valve heeft aangegeven meer Steam Decks te leveren nu de voorraadbeperkingen lijken te krimpen. Mooie kans dus om een PlayStation 5 aan te schaffen voor kerst, nog voordat de PS5 Slim aangekondigd wordt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.