Jelle van Es
Jelle van Es Games 23 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

PlayStation 5-games en accessoires om de kerstvakantie door te komen

Eigenlijk zou pas dit weekend de kerstvakantie gaan beginnen. Maar door de nieuwe lockdown zitten we er al middenin. Gelukkig kun je door middel van games de donkere dagen goed doorkomen. Zeker als het je gelukt is om een PlayStation 5 te halen.

Met de PlayStation 5 kun je genieten van heel wat games. In het eerste jaar dat de spelcomputer is uitgebracht zijn er veel interessante titels verschenen. Maar ook zou je er goed aan doen om deze vakantie aan te grijpen om wat accessoires in huis te halen, om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten op een rij wat wat ons betreft de beeste aanraders zijn.

PlayStation 5-games

Ratchet & Clank: Rift Apart

We trappen dit overzicht af met de game Ratchet & Clank: Rift Apart. De titel kwam deze zomer al uit, dus de kans is groot dat je hem al op de PlayStation 5 hebt gehaald. Mocht dat niet het geval zijn, dan is dit het moment om het te doen. Het is een groots en kleurrijk avontuur, dat echt laat zien waartoe de spelcomputer in staat is. De game zit gevuld met humor en kent vele wapens om mee los te gaan. Wat ons betreft een absolute must-have.

Ratchet & Clank: Rift Apart PlayStation 5
Ratchet & Clank: Rift Apart (Afbeelding: Sony)

Deathloop

Als er één game is die het verdient om op de PlayStation 5 gespeeld te worden, dan is dat wel Deathloop. Zonder twijfel één van de beste games van dit jaar. Het is een game die je laat reizen naar een eiland, waar het leven elke dag opnieuw begint. Je zit als Cole vast in een oneindige loop, die opnieuw van start gaat wanneer je het leven laat of wanneer de dag voorbij is. Het is aan de speler om deze loop te verbreken door binnen één run een aantal kopstukken om te leggen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een game die zeer stijlvol is, uniek qua gameplay en genoeg toffe momenten kent.

Deathloop
Deathloop (Afbeelding: Bethesda)

Call of Duty: Vanguard

De laatste game is er één die natuurlijk op veel verschillende platformen beschikbaar is: Call of Duty: Vanguard. Maar als je dan toch een PlayStation 5 in huis hebt staan, dan kun je deze titel er makkelijk op spelen. Hoewel de nieuwste game in de reeks niet de meest verfrissende is, is het een titel die zeker in de multiplayermodus goed is voor heel wat uurtjes speelplezier. Bovendien is het ook weer eens fijn om een game in de reeks in een Tweede Wereldoorlog-setting te spelen.

Call of Duty: Vanguard officieel onthuld - 6 dingen die je moet weten
Call of Duty: Vanguard (Afbeelding: Activision)

PlayStation 5 Gear

3D Pulse Headet

Heb je al veel games voor de PlayStation 5 in huis? Dan doe er verstandig aan door eens te kijken hoe het met de gear zit die je kunt scoren. In de categorie ‘ik heb hemzelf ook’ is de 3D Pulse Headset voor de spelcomputer een dikke aanrader. Games die 3D audio ondersteunen komen met deze headset echt een stuk beter tot leven. Bovendien is hij redelijk goed betaalbaar voor een draadloze headset. En als klap op de vuurpijl zit hij ook nog eens comfortabel. Je games voelen nooit meer hetzelfde.

3D Pulse Headet (Afbeelding: Sony)

Extra DualSense-controller voor je PlayStation 5

Als je een PlayStation 5 gekocht hebt, dan zit daar natuurlijk standaard een DualSense-controller bij en je kun genieten van misschien wel de beste controller van dit moment. Maar samen spelen zit er dan niet in. Daarom is dit een goed moment om een tweede controller erbij te halen. Dan kun je samen aan de slag met een game als Call of Duty of FIFA gaan spelen. Ook kun je er eentje opladen, terwijl je met de andere speelt.

Dualsense controller PlayStation 5
Dualsense controller (Afbeelding: Sony)

Een handig oplaadstation

Maar mocht je van plan zijn om veel samen te gamen op de PlayStation 5, dan is een oplaadstation geen verkeerde keuze. Door je controller elke keer op zo’n oplaadstation te plaatsen, zorg je ervoor dat je altijd begint met een volle controller. Bovendien oogt het op die manier allemaal net iets netter. Je hebt minder te maken met kabels die uit een spelcomputer hangen en controllers die rondslingeren. Met zo’n station sla je dus twee vliegen in één klap.

Charging Station (Afbeelding: Sony)

Win een 3D Pulse Headset

Met deze games en accessoires zorg je ervoor dat je PlayStation 5-ervaring naar een hoger niveau wordt getild. We hebben echter nog een mooie bonus. Vanuit PlayStation hebben we twee Pulse 3D headsets ontvangen, die we graag weggeven. Wil je daar kans opmaken? Ga dan naar onze Instagram-pagina en like die even. Als je dat hebt gedaan, stuur je een printscreentje naar [email protected] onder de vermelding van deze prijsvraag. Laat daarbij ook je adresgegevens achter, zodat we de prijzen op kunnen sturen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.