Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Boze Tesla-eigenaar blaast auto en loyaliteit aan Elon Musk op

Iedereen heeft zo zijn eigen reactie op de hoge prijzen van Tesla, maar deze man uit Finland spant de kroon. Nadat hij hoorde hoeveel een nieuwe batterij kost, besloot hij zijn auto maar op te blazen.

De (voormalige) Tesla-eigenaar nam daarbij geen halve maatregelen en legde alles vast op video. Opdat de hele wereld weet wat hij van de torenhoge prijzen vindt. Zijn loyaliteit aan Elon Musk is naar eigen zeggen in vlammen opgegaan.

Video: Fin blaast Tesla op uit protest

De Finse man, sinds 2012 Tesla Model S-rijder, was verbijsterd toen hij hoorde wat hij voor een nieuwe batterij van zijn elektrische auto moest betalen. 20.000 euro voor een nieuwe accu noemt de man “schofterig”. Voor de context: een nieuwe Model S kost anno 2021 zo’n 100.000 euro. Hieronder zie je alvast de voor- en nafoto. Of Elon Musk hiervan wakker ligt, is een tweede.

De man weigerde nog meer geld uit te geven aan het merk dat hij al zo lang loyaal is. De bestuurder schakelde het lokale YouTube-kanaal Pommijätkät in, bekend om het laten exploderen van dingen, om de band tussen hem en zijn auto met een knal te beëindigen.

30 kilo dynamiet en een Elon Musk-dummy

De YouTubers monteerden in totaal 30 kilo dynamiet op de auto en zochten een een afgelegen, met sneeuw bedekte plek in Finland voor het moment supreme. Om het sentiment nog maar eens duidelijk te maken, werd er ook een Elon Musk-dummy in de Tesla geplaatst. Oké, tikkie fanatiek allemaal, maar wat moet je anders in het desolate winterlandschap van Finland.

De hoge prijzen, van onder meer Tesla-accu’s en nieuwe wagens, leggen Elon Musk in ieder geval geen windeieren. Al moet hij nu wel even in de buidel tasten om eindelijk belasting te betalen. Daarover lees je meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.