Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla-domino gaat door: Elon Musk verkoopt absurde voorraad aandelen

Eerder deze week kreeg Elon Musk nog cynische reacties na zijn tweet over 11 miljard dollar aan belasting die hij gaat betalen. Daarvoor moet hij miljoenen aandelen verkopen, heel veel aandelen. En daarbij voegt hij daad bij woord. Er is weer een krankzinnige bulk verkocht, alsof het allemaal niets is.

De Tesla-baas heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto’s verkocht. Dat blijkt uit nieuwe officiële documenten. De multimiljardair verkocht nog eens 583.611 aandelen voor in totaal 528 miljoen dollar, omgerekend zo’n 470 miljoen euro.

14,1 miljard aan Tesla-aandelen

Elon Musk heeft nu in totaal zo’n 13,5 miljoen aandelen Tesla verkocht en ongeveer 14,1 miljard dollar opgehaald sinds hij op 6 november een Twitter-enquête hield met de vraag of hij 10 procent van zijn Tesla-belang moest verkopen. Een deel van dat geld gaat naar de belastingen.

Om de drempel van 10 procent te bereiken moet Musk in totaal ongeveer 17 miljoen aandelen verkopen. Als zijn uitoefenbare opties worden meegerekend in zijn algehele aandelenbelang in Tesla, zou hij nog meer aandelen moeten verkopen.

Elon Musk te gast in podcast

In een podcast op de website The Babylon Bee zei Elon Musk zelf dat hij inmiddels 10 procent van zijn belang in Tesla heeft verkocht. Ook zei de Tesla-baas eerder deze week op Twitter dit jaar 11 miljard dollar (circa 9,8 miljard euro) aan belasting te betalen. Het zou gaan om een van de hoogste betalingen die ooit aan de Amerikaanse belastingdienst gedaan is.

Met een vermogen van 245 miljard dollar is Elon Musk de rijkste persoon ter wereld, volgens de Bloomberg Billionaires Index. De op een na rijkste persoon op aarde is nog altijd Jeff Bezos. En laat deze beide heren nou net een ruimtehobby hebben, die welbeschouwd helemaal nergens over gaat. Lees in dit artikel hoe deze miljardairs de ruimtevaart in de war schoppen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.