Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Slimste Mens-kijkers zien gelijkenis Joost Eerdmans en feministen

Het is nogal makkelijk om vanaf je luie bank kritiek te leveren op de intelligentie van de kandidaten. Maar deze week hadden De Slimste Mens-kijkers wel een beetje gelijk. Nadat de algemene kennis van Joost Eerdmans sterk in twijfel werd getrokken, zijn nu ‘feministen’ Marie Lotte Hagen en Elke Vierveijzer aan de beurt.

Marie Lotte Hagen, de vrouw achter het feministische platform Damn, Honey is in alles het tegenovergestelde van Joost Eerdmans. Oké, hun optredens in De Slimste Mens tonen gelijkenissen. Voor cabaretière en zangeres Elke Vierveijzer, door de kijkers ook maar bestempeld als feminist, geldt precies hetzelfde.

Slimste Mens-kijkers verbazen zich over feministen

Feminist is natuurlijk een positief woord, al zien sommige mensen dat helaas anders. Feit is dat De Slimste Mens-kijkers geen onderscheid maken tussen feministen en van Forum voor Democratie afstammende rechtse politici. Dat stemt dan weer enigszins gerust. Nogmaals, het is makkelijk schreeuwen op Twitter, maar het blijft een leuke gewoonte om door de reacties te scrollen na een uitzending met falende kandidaten.

Gelukkig zegt algemene kennis lang niet alles over intelligentie. Bekijk de aflevering van De Slimste Mens hier terug.

Joost Eerdmans

Intelligent of niet, van een politicus die zelf vaak anderen de maat neemt, mag je enige algemene kennis verwachten. Het is natuurlijk een momentopname, maar een dag eerder kenden De Slimste Mens-kijkers op Twitter (een ras op zich) geen genade voor Joost Eerdmans. De bijdehante JA21-politicus blokkeerde volledig. Hij mag zijn kennis over zijn geliefde vaderland in ieder geval nog wel even bijschaven.

Ook in België wordt op dit moment De Slimste Mens uitgezonden, met een Nederlander in de finale die wel veel weet. Juist, Arjen Lubach, die ook al eens de Nederlandse versie won. Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.