Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin klaar voor explosieve groei: 2 signalen die daarop wijzen

Het is een aparte tijd voor de koers van Bitcoin. Weinig activiteit en een extreem laag BTC-transactievolume. En dat zijn nou juist twee positieve signalen.

Het jaar 2021 verliep voor de volatiele digitale munt Bitcoin logischerwijs met pieken en dalen. Er zijn records gebroken, de munt crashte, krabbelde weer op, kelderde weer en nu is BTC eventjes in niemandsland.

Twee positieve signalen voor de koers van Bitcoin

Voor alle duidelijkheid, modellen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Neemt niet weg dat de signalen volgens analisten positief zijn.

1. Transactievolume

Het on-chain transactievolume van Bitcoin bedraagt op dit moment 5,94 miljard en dat is het laagste sinds drie maanden tijd. De laatste keer dat het BTC-transactievolume zo laag stond, was vlak voor het hoogterecord.

Volgens Crypto Insiders suggereert dit dat Bitcoin een fase van accumulatie binnentreedt. Tijdens deze fase vergroten zowel grote als kleine investeerders hun posities. Het is vaker voorgekomen dat een dergelijke fase vooraf ging aan een uitbraak.

2. Illiquide bitcoins

Een ander teken aan de wand is de lage activiteit van bitcoins op het netwerk. Dit wordt bevestigd door een analyse van Glassnode, dat stelt dat het aanbod van Bitcoin steeds minder liquide wordt. Volgens de analist is dat een positief signaal.

“Illiquide bitoins zijn tokens die worden verzonden naar een adres met weinig uitgavengeschiedenis, meestal geassocieerd met accumulatie van beleggers en bullmarktkopers”, aldus de analist. Accumulatie is het geleidelijk opbouwen van een pakket aandelen, zonder dat je daarmee snel de koers opdrijft.

Of er daadwerkelijk een eindejaarsexplosie komt, zoals al lange tijd wordt voorspeld, is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Lees ook dit artikel, waarin experts en criticasters de koers van Bitcoin op lange termijn voorspellen. Sommigen hebben het over een miljoen, terwijl anderen denken dat het een van de grootste bubbels van deze eeuw is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.