Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin-bodem bereikt? ‘100.000 dollar kwestie van geduld’

Bitcoin begeeft zich momenteel in niemandsland. Na de forse correctie die Bitcoin doormaakte beweegt de koers van de grootste crypto-munt zich zijwaarts. Bullish en bearish-scenario’s zijn beiden mogelijk. Er worden in elk geval volatiele weken verwacht. En Plan B en Rekt Capital zijn positief over de toekomst. “Patience is key.”

Dat de Bitcoin-prijs nu onder de 50.000 dollar schommelt, hadden maar weinig analisten voorspeld. Het laatste kwartaal zou toch een geweldige bull-run opleveren, vergelijkbaar met die van eind 2017?

Waar blijft die 100.000 dollar?

Volgens verschillende analisten was het in ijzer gegoten; Bitcoin zou dit jaar nog de grens van 100.000 dollar doorbreken. Het oude record van 68.000 werd al kort gebroken begin november en niets leek de Bitcoin-koers in de weg te staan naar een recordprijs met zes getallen. Met nog krap twee weken te gaan dit kalenderjaar, lijkt deze mijlpaal echter onwaarschijnlijk. Al is niets onmogelijk in crypto-land.

Begin november schurkte Bitcoin tegen de psychologische grens van 70.000 dollar. En toen was het uit met de pret. Onzekerheid rondom de nieuwe Corona-variant, een sterke dollar en wederom berichten dat China hard optreedt tegen Bitcoin-miners gooiden roet in het eten.

De koers knalde omlaag en bereikte een tijdelijk dieptepunt van zo’n 42.000 dollar. Een bloedbad en geen misselijke correctie als je nagaat dat de prijs een maand daarvoor nog tegen de 70.000 dollar aanhikte. Dit soort berichten die een koers negatief kunnen beïnvloeden worden ook wel aangeduid als FUD (Fear, Uncertainty and Doubt).

Plan B en Rekt Capital positief over Bitcoin

Is alles dan verloren? Volgens de meeste analisten niet. Die denken dat het om een gezonde correctie gaat en de bodem al is bereikt. De onafhankelijke marktanalist Rekt Capital ziet het in ieder geval positief in. Vergeleken met historische prijsbewegingen na all-time highs, is de huidige volatiliteit volgens Rekt Capital geen reden tot zorg.

Ook de bewierookte analist PlanB blijft positief en houdt vast aan zijn Bitcoin Stock-to-Flow Model (S2F). Hij verwacht dat de bull-markt weer hervat wordt. Op 12 december tweette hij nog de zalvende woorden ‘patience is key‘. Daarin zie je hoe de koers loopt volgens zijn doorgaans betrouwbare model.

Bitcoin-koersverwachting 2021: zijn we echt op weg naar 300k?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.