Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

The Matrix 4 voor het eerst getoond: dit zijn de reacties

The Matrix Resurrections is voor het eerst getoond op het grote scherm. Een select groepje filmcritici en andere mensen binnen de filmwereld mocht de sequel van de legendarische filmtrilogie zien. De eerste reacties op een rij.

De grote vraag: is het een overbodige Hollywood-sequel om weer eens een franchise uit te melken of is Resurrections dat lekkere meta-toetje waar fans al zo lang de bittere nasmaak van Revolutions mee willen wegspoelen.

The Matrix Resurrections

Het vierde deel van The Matrix begint met een soort herstart van het hele verhaal. Er is weer een blauwe en rode pil, een wit konijn dat gevolgd moet worden, flashbacks naar Agent Smith, et cetera. Nostalgie voor de fans, een prettige en broodnodige kennismaking voor de jonge en nieuwe kijkers.

Uiteindelijk moet Thomas A. Anderson (Keanu Reeves) als Neo moet terugkeren naar de wereld achter het dagelijkse leven. Hij herkent Trinity (Carrie-Anne Moss) niet meer, de rest is ook vaag voor hem. Maar op een gegeven moment begint het allemaal natuurlijk weer te dagen. Uiteindelijk sluit ‘The One’ zich aan bij een groep rebellen, om te strijden tegen een nieuwe vijand. Klinkt allemaal heel erg lekker, maar dat is op basis van flarden uit het verhaal en trailers.

De eerste reacties op deel 4

Nu is The Matrix 4 dus voor het eerst getoond op het grote scherm. De meningen van filmcritici en recensenten lopen nogal uiteen, al zijn ze overwegend toch wel behoorlijk enthousiast. Bekijk het volledige overzicht van de eerste reacties op IndieWire.

The Matrix Resurrections is vanaf 22 december te zien in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. Lees in dit artikel meer over de Agent Smith-theorie, die in de laatste trailer van deel 4 min of meer is bevestigd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.