Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe trailer The Matrix 4 bevestigt Agent Smith-theorie

Over twee weken is het zover: dan verschijnt The Matrix 4, officieel Resurrections genaamd. Er is een laatste trailer verschenen, en nu is het watertanden echt begonnen. Keanu Reeves showt zijn martial arts-skills als Neo en vecht voor Trinity. Flashbacks, actie, vette beelden en de terugkeer van Agent Smith.

“Wat Neo nog niet weet, is dat de Matrix sterker, complexer en gevaarlijker is dan ooit tevoren”, aldus de beschrijving van de trailer.

Laatste trailer The Matrix Resurrections

Deel vier van de heerlijke filmreeks begint met een soort herstart van het hele verhaal. Er is weer een blauwe en rode pil, een wit konijn staat centraal, flashbacks naar Agent Smith, et cetera. Nostalgie voor de fans, een prettige en broodnodige kennismaking voor de jonge en nieuwe kijkers.

Feit is dat Thomas A. Anderson (Keanu Reeves) in The Matrix Resurrections als Neo moet terugkeren naar de wereld achter het dagelijkse leven. Hij herkent Trinity niet meer, de rest is ook vaag voor hem. Maar uiteraard begint het op een gegeven moment allemaal weer te dagen. Uiteindelijk sluit ‘The One’ zich aan bij een groep rebellen, om te strijden tegen een nieuwe vijand. Lees hier meer over de film.

Agent Smith-theorie bevestigd

Sinds bekend is dat Jonathan Groff onderdeel uitmaakt van de cast, denken fans dat in die rol de terugkeer van Agent Smith schuilt. Die theorie wordt bevestigd in de trailer middels flashback-beelden van Hugo Weaving, die in een de eerdere drie films de grote vijand van Neo speelde.

agent smith, jonathon groff, matrix 4, resurrections, trailer, hugo weaving
Jonathan Groff (links) en Hugo Weaving (rechts) (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

In The Matrix Resurrections speelt Jonathan Groff de zakenpartner van Thomas A. Anderson. Een zelfverzekerd bedrijfstype met een onverschillige charme en een ontwapenende glimlach. Maar na de eerste 20 seconden van de laatste trailer is het voor 99,99 procent zeker: hij is de vermomming van Agent Smith. Een quote, de versmolten lippen, de flashbacks, alles wijst erop. “Waarom oude code gebruiken om iets nieuws te spiegelen”, is een regel uit de trailer. Agent Smith zou dan de oude oude code zijn en het personage van Jonathan Groff de nieuwe spiegel. Dit wordt een heerlijk feest der herkenning, maar dan met de nieuwste filmtechnieken.

The Matrix Resurrections gaat op 22 december 2021 in première. Bekijk hier de eerdere trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.