Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocro Maffia 4 heeft een datum en er is al een voorproefje

Het vierde seizoen van Mocro Maffia is vanaf 28 januari te zien bij Videoland. Dat heeft de streamingdienst vrijdag bekendgemaakt via Instagram. Het voorproefje Meltem, een spannende spin-off, is overigens nu al te streamen.

Mocro Maffia is de populairste Nederlandse misdaadserie van de laatste jaren. De snoeiharde serie is bedacht en ontwikkeld door Achmed Akkabi en Thijs Römer, exclusief voor de Nederlandse streamingdienst Videoland.

De eerste drie seizoenen op Videoland

Seizoen 1 ging op 11 oktober 2018 in première. Het verhaal was destijds ingegeven door het boek Mocro Maffia van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Achmed Akkabi speelde hierin de hoofdrol als Jaouad ‘De Paus’ Ancharad, en hij is ook in seizoen 4 nog steeds de centrale figuur.

Het duurde tot maart 2020 dat seizoen 2 uitkwam en minder dan een jaar later verscheen er in januari 2021 al een derde seizoen. Ook kwam begin 2021 de spin-off Mocro Maffia: Komtgoed uit, een miniserie ter introductie van het personage ‘Komtgoed’.

Spin-off voor Mocro Maffia seizoen 4

Eerder deze maand verscheen nog de spin-off Meltem. In deze korte film is een nieuw karakter te zien, Meltem. Deze Turks-Nederlandse vrouw verschijnt ook in het vierde seizoen, dat uit acht afleveringen bestaat. Deze rol wordt gespeeld door Sinem Kaves, onder meer bekend van Hoogvliegers.

Meltem is een vrouw die zich bezighoudt met creditcardfraude. In de korte film moet ze haar gokverslaafde vader redden van de Mocro Maffia. Lees en bekijk hier meer over de spin-off.

Seizoen 4

Mocro Maffia seizoen 4 is geregisseerd door Victor D. Ponten en Aaron van Valen en geproduceerd door Fiction Valley. Vanaf 28 januari is de serie dus te streamen. De Videoland-productie won al eens een Gouden Kalf.

Ben je niet zo van al dat extreme geweld en deprimerende toestanden binnen de (on)georganiseerde misdaad in Amsterdam? Check voor jouw portie zoetsappigheid dan deze heerlijke kerstfilms op Videoland. Jawel, inclusief onze all-time favoriet The Holiday.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.