Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Videoland: de nieuwe spin-off van Mocro Maffia

Fans van de serie Mocro Maffia hebben alvast een vervroegd kerstcadeautje gekregen. Spin-off Meltem is nu te zien op Videoland.

In 2022 verschijnt alweer het vierde seizoen van de populaire serie Mocro Maffia. De serie werd altijd al de ‘Nederlandse Narcos’ genoemd, en gezien de grootschaligheid van de georganiseerde misdaad waarop de serie is gebaseerd, krijgt die bijnaam een steeds realistischer karakter. Wanneer seizoen 4 exact verschijnt, is overigens nog niet bekend.

Nu op Videoland: Mocro Maffia Meltem

Maar voor fans staat er nu dus een heerlijk zoethoudertje op de Nederlandse streamingdienst Videoland. Mocro Maffia Meltem is een nieuwe spin-off. Ditmaal geen serie, maar een korte film van 42 minuten.

In de korte film wordt het nieuwe personage Meltem geïntroduceerd. De Turks-Nederlandse vrouw zit in de creditcardfraude en wordt gespeeld door Sinem Kavus. Ze is slim en doordacht. Haar enige zwakke plek is haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus. Meltem roept de hulp in van familie in Düsseldorf om haar vader uit handen van de georganiseerde misdaad te redden.

Niet de eerste spin-off

Mocro Maffia Meltem is niet de eerste spin-off van de populaire Nederlandse serie over de (on)georganiseerde drugshandel in Amsterdam. Eerder dit jaar verscheen Komtgoed. Dit is een intrigerende miniserie over het gelijknamige personage, dat later ook een rol speelt in de reguliere serie. Ook Komtgoed is nog steeds te zien op Videoland.

mocro maffia meltem, spin-off, serie, film, videoland
Sinem Kavus als Meltem (Afbeelding: Videoland)

Samen met Metronieuws kregen we de kans om Sinem Kavus te spreken over haar rol in Mocro Maffia Meltem. Lees het interview hier.

Mocro Maffia is een van de meest succesvolle Nederlandse series van deze eeuw. De serie is bedacht en ontwikkeld door Achmed Akkabi en Thijs Römer, exclusief voor Videoland. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. De serie won al vier Gouden Kalveren. De eerste drie seizoenen verschenen in 2018, 2020 en 2021. In 2022 volgt seizoen 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.