Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla vangt bij voorbaat al 100 miljoen voor Cybertruck-camper

Tesla heeft wel een handige verkoopstrategie. Heel lang wachten met de lancering van een model, in dit geval de op een Cybertruck gebaseerde camper CyberLandr, maar wel al pre-orders toestaan. Zo verdiende het bedrijf van Elon Musk al 100 miljoen aan een camper die er misschien helemaal niet komt.

De Tesla Cybertruck is nog niet eens in productie, laat staan de Cyberlandr. De elektrische pick-up komt met een aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid in 2022 op de markt, de camper volgt dan in 2023.

Tesla Cyberlandr

De Tesla Cyberlandr kun je zien als een soort pop-up camper. Ziet eruit als een Cybertruck, maar met een simpele druk op de knop laat je een wooncapsule opdoemen uit de laadbak. Wasbakje, bed, zitgedeelte en zelfs een badkamer, het elektrische kampeerbeest is van alle gemakken voorzien.

Naast de praktische noodzakelijkheden beschikt de CyberLandr uiteraard ook over hi-tech snufjes. Zo kun je series kijken op een 32-inch 4K-televisie, die verbonden is met Starlink, het satellietnetwerk van Elon Musk. Ook beschikt de op een Tesla Cybertruck gebaseerde camper over een 360-graden bewakingssysteem.

Voor 100 miljoen aan pre-orders

Uiteindelijk kun je, als het goed is, in 2023 voor 49.995 dollar (44.141 euro) van jouw Tesla Cybertruck een Cyberlandr maken. Maar het bedrijf van Elon Musk werkt dus met pre-orders. Voor 100 dollar (omgerekend ongeveer 88 euro) kun je de camper alvast reserveren, zodat je over twee jaar niet achter het net vist. Dat geld kun je terugvorderen als je je toch bedenkt. Op dit moment is er voor 100 miljoen aan pre-orders binnen.

(Afbeelding: Tesla)

Maar goed, een voorwaarde voor de camper is dat eerst de Tesla Cybertruck van de fabrieksband is gerold. Onlangs werd op een parkeerplaats al een exemplaar gespot, met het vernieuwde design. Over de releasedatum is nog niets bekend, maar ook voor de elektrische pick-up heeft het bedrijf van Elon Musk al miljoenen gevangen. In dit geval betaalde je 1.000 euro voor een pre-order, die tevens later weer is terug te vorderen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.