Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Barack Obama deelt zijn 14 favoriete films van 2021

Barack Obama wil graag even laten weten wat zijn favoriete films van 2021 zijn. Dat geeft ons een interessant inkijkje in de huiskamer van de Amerikaanse president (2009-2017).

Natuurlijk staan er geen obscure titels tussen. Zo’n lijstje is politiek correct en de films zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Toch staan er een paar goede tips tussen, waar je zelf niet zo snel opkomt.

De favoriete films uit 2021 van Barack Obama

Duidelijk is dat de president én filmmaker verschillende streamingdiensten heeft. Zo bekeek hij Summer of Soul op Disney+. Deze prijswinnende documentaire van drummer Questlove over de ‘Black Woodstock’ in de zomer van 1969 is overigens een absolute aanrader. Ook The Last Duel staat in zijn top 14 van dit jaar. En The Tragedy of Macbeth moet hij via Apple TV+ gekeken hebben.

The Power of the Dog, een western waarvoor Benedict Cumberbatch een nicotinevergiftiging opliep, is dan weer een Netflix Original. Hetzelfde geldt voor Passing. Barack Obama blijkt een western-fan, want ook Old Henry staat tussen zijn favoriete films van 2021. En jawel, hij heeft ook gevoel voor cult, te weten dat hij Pig met Nicolas Cage ook heeft omarmd.

De volledige top 14

Hieronder zie je de complete top 14 van Barack Obama, inclusief trailers. Wij zouden zeggen: begin met Pig, echt een heerlijke Nicolas cage-film.

1. Drive My Car

2. Summer of Soul

3. West Side Story

4. The Power of The Dog

5. Pig

6. Passing

7. The Card Counter

8. Judas And The Black Messiah

9. The Worst Person In The World

10. Old Henry

11. The Last Duel

12. The Tragedy of Macbeth

13. Cmon C’mon

14. Quo Vadis, Aida?

Naast zijn favoriete films van 2021 deelt Barack Obama nog meer eindejaarslijstjes op Twitter. In de onderstaande tweet onthult hij zijn lievelingsboeken van het afgelopen jaar. Ook volgt er nog een lijstje met de muziek die hem dit jaar het meest heeft geïnspireerd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.