Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Benedict Cumberbatch en de ontberingen voor zijn nieuwe Netflix-film

Benedict Cumberbatch, bekend van onder meer Doctor Strange en Sherlock Holmes, heeft zichzelf behoorlijk ingeleefd voor zijn rol in de nieuwe Netflix-film The Power of the Dog. Zo goed dat hij zichzelf vergiftigde door het roken van sigaretten.

In dit artikel las je al eens wat acteurs echt roken, drinken en snuiven in films. Zo wordt voor cocaïne vaak vitamine B-poeder gebruikt en voor sigaretten vaak Ecstasy Smokes, zonder nicotine. Maar Benedict Cumberbatch wilde het blijkbaar echt voelen.

Benedict Cumberbatch leerde roken en castreren

Voor zijn rol in de Netflix-film The Power of the Dog moest Benedict Cumberbatch zoveel roken, dat de acteur tot drie keer aan toe een nicotinevergiftiging opliep tijdens de opnames. Dat vertelt de Britse acteur in een interview met Esquire.

De acteur speelt in de Netflix-film een kettingrokende ranche-eigenaar Phil. Hij dompelde zich volledig onder in de rol. Benedict Cumberbatch leerde de banjo te spelen, hielp bij het castreren van een stier en waste zich niet al te vaak. Ook ging hij tegenspeelster Kirsten Dunst, aan wie zijn personage in The Power of the Dog hekel heeft, volledig uit de weg. Daarnaast begon hij dus, net als Phil, zijn eigen sigaretten te draaien en flink te roken.

The Power of the Dog op Netflix

Dat laatste ging hem een stuk slechter af dan de andere voorbereidingen, vertelt Benedict Cumberbatch in het interview. “Dat was vrij moeilijk, van die zware shag roken elke keer dat we de scène opnamen, take na take na take. Als je zoveel moet roken, is dat echt smerig.”

De film met Benedict Cumberbatch gaat vandaag in première in Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is The Power of the Dog vanaf 1 december te streamen op Netflix. Het genre western is sowieso populair op de streamingdienst. Lees hier meer over The Harder They Fall, de western van Jay-Z met Idris Elba.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.