Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: nieuwe Nederlands-Belgische Original-kerstfilm

Naast een karrenvracht aan nieuwe internationale kerstfilms op Netflix, is er ook nieuwe een Nederlands-Belgische Original te zien. Familie Claus 2 wordt waarschijnlijk de kerstfilm die je tijdens de feestdagen met je familie kijkt.

Eerder zag je al welke kerstfilms er in 2021 op Netflix zijn bijgekomen. Genoeg keuze, want ook vorig jaar pakte de streamingdienst uit met veel nieuwe originals, die natuurlijk nog steeds te zien zijn.

Nu op Netflix: Familie Claus 2

Ja, wie heeft verzonnen dat de kerstman altijd maar Engels moet praten. En dat het een oude man is. Ten eerste komt hij ā€˜oorspronkelijkā€™ uit Rovaniemi en ten tweede is het een verzinsel. Een heel mooi verzinsel overigens, dat jaarlijks wereldwijd mensen en vooral kinderen betovert. En in deze kerstfilm gewoon Nederlands spreekt.

In De Familie Claus 2 heeft Jules Claus kerst weer helemaal omarmd, en daarmee is zijn rol als toekomstige kerstman is verzekerd. Vol goede moed gaan opa Noƫl en Jules met zijn tweetjes aan de slag. De drukste periode van het jaar staat namelijk weer voor de deur. In het begin loopt alles op rolletjes, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag. De Nederlands-Belgische Netflix Original is een warme familiefilm voor jong en oud, waarin cadeautjes belangrijk zijn, maar niet in de vorm die we gewend zijn. Bekijk de film hier.

Deel 1 van Nederlands-Belgische Netflix Original

Familie Claus 2 is de opvolger van het gelijknamige eerste deel uit 2020. Ga deze Nederlands-Belgische Netflix Original eerst kijken voordat je de nieuwe kerstfilm gaat kijken. Ook in die film werden de hoofdrollen gespeeld door Jan Decleir, Mo Bakker en Bracha van Doesburgh. Het eerste deel bekijk je hier.

Ben je meer van Dinsey+ dan Netflix? Check dan deze top 8 klassieke kerstfilms die je via die streamingdienst kunt zien. En nu we toch bezig zijn: hier een overzicht van Videoland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.