Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit waren de 10 meest gewilde sneakers van 2021

Het jaar zit er bijna op, dus gaan we weer strooien met eindejaarslijstjes. Dit zijn op basis van Lyst-data de populairste sneakers van 2021.

Vorig jaar stond de Air Jordan 13 Retro Flint bovenaan de lijst, gevolgd door nog een paar Air Jordans en andere Nike-sneakers. Ook in 2021 voerde Nike weer de boventoon, maar niet zo extreem als in 2020.

De meest gewilde sneakers van 2021

Op nummer 1 staat in 2021 de good old Nike Air Force 1. Ook Adidas en Converse waren afgelopen jaar populair. Bekijk de top 10.

1. Nike Air Force 1

nike air force 1, meest gewilde sneakers, 2021
(Afbeelding: Nike)

Het zoekvolume op deze sneakers is afgelopen jaar met 248% toegenomen. In totaal 4.000 Lyst-gebruikers per dag zochten naar de Nike Air Force 1, die tegenwoordig ook populair is als Gore-Tex schoen.

2. Off-White x Nike Dunk Low ‘THE 50’ Series

Off-White x Nike Dunk Low 'THE 50' Series, sneakers, 2021
(Afbeelding: Off-White)

Louis Vuitton-hoofdontwerper en collab-koning Virgil Abloh overleed dit jaar aan de gevolgen van kanker. Hij deed krankzinnig veel in zijn leven, waaronder het oprichten van Off-White, waarmee hij talloze collabs realiseerde. Een van zijn hoogtepunten was volgens Lyst dus dit model.

3. Yeezy Foam Runner

Yeezy Foam Runner, populairste sneakers, 2021, lyst
(Afbeelding: Yeezy)

Sinds de lancering in 2020 een enorm succes, deze atypische sneakers. Origineel kostten de stappers helemaal niet zoveel, maar op resale-websites worden ze voor meer dan 720% van de normale prijs verkocht.

4. Adidas Forum

adidas forum, bad bunny
(Afbeelding: Adidas)

Dankzij de collab met Bad Bunny ineens weer zeer gewild. Er is nu ook een Home Alone-versie.

5. Nike SB Dunk Low

Nike SB Dunk Low, sneakers, 2021, lyst
(Afbeelding: Nike)

Vooral dankzij de Olympische Spelen, waar deze sneakers de officiële skateboardschoenen van veel skaters waren, was dit model zo populair in 2021.

6. Adidas Samba

adidas samba, ajax, bob marley, reggae, sneakers
(Afbeelding: Adidas)

Retro sneakers deden het goed in 2021, de Adidas Samba in het bijzonder. Jonah Hill, Frank Ocean, Tyler The Creator, Rihanna en A$AP Rocky versleten allemaal meerdere paren volgens Lyst. De meest opvallende versie was de Ajax x Bob Marley-versie.

7. New Balance 327

New Balance 327, sneakers, 2021
(Afbeelding: New Balance)

De zeroes komen meer en meer terug in het modelandschap, en deze New Balance-sneakers zijn daar een vrucht van.

8. Nike Go Flyease

nike go flyease, handsfree, sneakers, handen, veters
(Afbeelding: Nike)

In februari onthulde Nike deze revolutionaire handsfree schoen, waarbij je dus niet hoeft te veteren. Je hoeft ze überhaupt niet aan te raken. Lees hier meer over het model, dat uitgroeide tot een fenomeen in 2021.

9. Converse Chuck 70

kamala harris, converse chuck 70, sneakers
(Afbeelding: Vogue)

Nadat de Amerikaanse vice-president Kamala Harris in februari op de Vogue-cover te zien was met een paar Converse Chuck 70’s, kwam er wereldwijd een run op deze sneakers, die normaal gesproken al zo populair zijn.

10. Converse Run Star Hike

Converse Run Star Hike
(Afbeelding: Converse)

En dan was er ook nog dat revolutionaire model van Converse, waarop je kunt hiken. Eindelijk eens een paar sneakers van het merk dat ook daadwerkelijk is ontworpen om je voeten een beetje te ontlasten.

Het jaar in mode

Bekijk hier het volledige jaar 2021 in mode, met de overzichtjes van van Lyst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.