Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ajax-fans, let op: er zijn ook Bob Marley-sneakers uitgebracht

Iedereen die er nu pas achter komt het nieuwe derde shirt van Ajax in de stijl van Bob Marley is uitgebracht, is te laat. Maar wees gerust, er zijn ook sneakers en die zijn nog niet uitverkocht.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is de nieuwe lijn van Ajax x Bob Marley eindelijk beschikbaar. De jasjes, broekjes, officiële shirts en sokken gaan als zoete broodjes de webshop uit. Maar de schoenen zijn, op het moment van schrijven, nog in alle maten beschikbaar.

Sneakers: Adidas Samba ‘Ajax x Bob Marley’

Het gaat om een speciaal voor Ajax aangepaste versie van het Adidas-model Samba. De schoenen zijn zwart uitgevoerd, met de drie strepen in de reggae-kleuren groen, geel en rood.

adidas samba, ajax, bob marley, reggae, sneakers, zijkant
(Afbeelding: Adidas)
adidas samba, ajax, bob marley, reggae, sneakers, three little birds
(Afbeelding: Adidas)

Op de tong van de sneakers staat het Ajax-logo, boven de hiel zie je drie kleine vogeltjes, verwijzend naar de song Three Little Birds van Bob Marley. Je koopt ze voor 90 euro, precies even duur als het nieuwe derde shirt. Verkrijgbaar in zowel dames- als herenmaten.

Three Little Birds

De basis van de samenwerking tussen Ajax en de familie van Bob Marley werd gelegd op 1 augustus 2008, na een saaie oefenwedstrijd uit bij Cardiff City. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0, en omdat fans moesten wachten in het uitvak, draaide de DJ in het stadion het aanstekelijke Three Little Birds van Bob Marley. Het Ajax-publiek stond op, zong het nummer mee en dit herhaalde zich niet veel later in de Arena. Een traditie was geboren.

Ky-Mani, de zoon van Bob Marley, kwam het nummer zelfs een paar keer live zingen in de Johan Cruijff Arena. Zo ook in de pauze van de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene, in het succesvolle seizoen 2018-2019. Terwijl de klanken van Three Little Birds nog door het stadion galmden, scoorde Nicolas Tagliafico de 1-0.

Bekijk hier een overzicht van de andere sneakers die in week 33 zijn uitgekomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.