Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Iconische Batman-acteur terug als Bruce Wayne in Batgirl

Er komt een nieuwe standalone film over Batgirl aan. Dat Leslie Grace het titelpersonage gaat spelen, was al bekend. Nu is er ook een Batman uit de goede oude tijd toegevoegd aan de cast. Michael Keaton keert terug in de rol van Bruce Wayne.

Michael Keaton, op dit moment op Disney+ te zien in de ijzersterke serie Dopesick, keerde ook voor The Flash al even terug in zijn meest iconische rol. Over een rol in Batgirl werd nog niet veel gespeculeerd, maar diehard fans zullen blij zijn met dit bekende gezicht.

Iconische Batman naast Batgirl Leslie Grace

Michael Keaton is recentelijk toegevoegd aan de cast van de film Batgirl, meldt onder meer het Amerikaanse vakblad Variety. In de film van streamingdienst HBO Max keert de Amerikaanse acteur terug als de gemaskerde superheld Batman. de film wordt geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah.

leslie grace, batgirl, michael keaton, batman
Leslie Grace speelt Batgirl (Afbeelding: Getty)

Over het plot van de film is nog weinig bekend, behalve dat de film draait om het karakter Barbara Gordon en haar alter ego Batgirl. Zij wordt gespeeld door Leslie Grace, die eerder dit jaar te zien was in de musicalfilm In The Heights. Ook bekend is dat Brendan Fraser de rol van slechterik Firefly op zich neemt.

Michael Keaton als Bruce Wayne

De 70-jarige Keaton speelde Bruce Wayne, de persoon die Batman eigenlijk is, voor het eerst in de gelijknamige film uit 1989. De laatste keer dat hij die rol op zich nam was in 1992, in Batman Returns. Eerder dit jaar werd al bekend dat Keaton na dertig jaar weer als Batman zou terugkeren voor de film The Flash, die eind volgend jaar verschijnt.

michael keaton, batman, batgirl, leslie grace
Michael Keaton als Batman in de jaren 80 (Afbeelding: DC)

De eerstvolgende film over de superheld is The Batman, met Robert Pattinson als titelpersonage. In deze film speelt ook een vrouwelijke superheld/superschurk een grote rol. Niet Batgirl, maar Catwoman staat centraal in deze film. Die rol wordt gespeeld door Zoë Kravitz. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.