Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hier is Zoë Kravitz als Selina Kyle (Catwoman) in The Batman

Vlak voordat de officiële trailer van The Batman verscheen tijdens DC Fandome 2021 was er de lang verwachte first look van Zoë Kravitz. Zij speelt Selina Kyle, de vrouw achter Catwoman.

Een van de hoogtepunten van DC Fandome was natuurlijk de officiële trailer van The Batman. En een van de hoogtepunten van die film is bij voorbaat Zoë Kravitz als Selina Kyle aka Catwoman.

Zoë Kravitz als Selina Kyle (Catwoman)

Eerder verschenen er al wat behind the scenes-beelden van Zoë Kravitz in haar nieuwe rol en in deze trailer kwam al een schim voorbij. Maar hier is dan de officiële first look, gedeeld door regisseur Matt Reeves

Je ziet Selina Kyle in de first look nog zonder catsuit, maar in de definitieve trailer van de keer op keer uitgestelde film The Batman duikt Zoë Kravitz dan eindelijk in het iconische leren pak van Catwoman op.

Definitieve trailer The Batman

Na de first look van Zoë Kravitz als Catwoman werd tijdens DC Fandome dus ook de definitieve trailer gedeeld van The Batman. De film is duisterder dan zijn voorgangers en zoomt meer in op de psyche van Bruce Wayne. Maar zo guur als de vorige trailer zijn de nieuwe beelden niet. Volgens Matt Reeves wordt het overigens wel een grimmige detective-thriller, waarbij qua stijl en inspiratie is geput uit klassieke films als Chinatown en Taxi Driver.

“Het is geen oorsprongsverhaal, waarbij Batman moet leren zijn angsten en zichzelf te beheersen”, aldus Matt Reeves vorig jaar al tijdens DC Fandome. “Ik vond het mooi om dat juist niet te doen. Je ontmoet hem in zijn jonge jaren, middenin een criminologisch experiment. Je ziet hem falen en groeien om heldhaftig te zijn, maar op menselijke manier.” Op 4 maart 2022 gaat The Batman, met Robert Pattinson als titelpersonage, op 4 maart 2022 in première.

Het iconische leren pak

De rol van Zoë Kravitz als Selina Kyle is groot, als we kenners mogen geloven. Ze is niet de eerste actrice die in het iconische leren pak van Catwoman stapt. Bekijk in dit artikel eerdere actrices, van Michelle Pfeiffer tot Halle Berry.

zoe kravitz, catwoman, the batman, dc fandome 2021, first look
Zoë Kravitz in het iconische leren pak (Afbeelding: DC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.