Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden Zoë Kravitz als Selina Kyle (Catwoman) in The Batman

De opnames van The Batman lagen even stil in september, omdat Robert Pattinson besmet raakte met COVID-19. Inmiddels zijn de crew en cast weer volop aan het schieten en druppelen de beelden naar buiten. Voor het eerst is Zoë Kravitz te zien als Selina Kyle, de vrouw achter Catwoman.

Het zijn de eerste beelden op de filmset sinds de corona-break. Robbert Pattinson zagen we als Batman al uitgebreid in de trailer, Zoë Kravitz kwam daarin een paar keer vluchtig voorbij als Catwoman. Nu, tijdens nieuwe opnames in Liverpool, zien we haar als Selina Kyle.

Eerste beelden Zoë Kravitz als Selina Kyle

Selina Kyle is een personage die er al sinds 1940 bij is in de strips en films van DC Comics. Oorspronkelijk was Catwoman bedoeld als tegenstander van Batman, maar later bleek ze haar eigen moraal te hebben. Ze doet goede en slechte dingen en het is dan ook niet helemaal duidelijk of ze een held of slechterik is. Feit is dat ze op deze eerste beelden arm aan arm loopt met Robbert Pattinson als Bruce Wayne.

In de trailer komt Catwoman echter als inbreker het verhaal in, zoals dat in de geschiedenis van DC Comics vaker gebeurde, en staat ze oog in oog met Batman tijdens een gevecht. Op de setbeelden lijken ze samen een begrafenis te bezoeken. Over de verhaallijn rond Selina Kyle in deze film is verder nog weinig bekend. Bekijk in dit artikel de voorgangers van Zoë Kravitz, van Halle Berry tot Michelle Pfeiffer.

Robbert Pattinson terug na Covid-19

Wel is duidelijk dat de sfeer grimmiger en duisterder is dan je gewend bent in films over de superheld. “Het is geen oorsprongsverhaal, waarbij Batman moet leren zijn angsten en zichzelf te beheersen”, aldus Matt Reeves eerder dit jaar tijdens DC Fandome. “Ik vond het opwindend om dat juist niet te doen. De oorsprong is weggelaten. Je ontmoet hem in zijn jonge jaren, middenin een criminologisch experiment. Je ziet hem falen en groeien om heldhaftig te zijn, maar op menselijke en gebrekkige manier.”

Op de eerste beelden na de corona-break ziet Robert Pattinson er nog niet al te enthousiast uit, maar dat zal te maken hebben met het grimmige karakter van The Batman. Je moet in ieder geval nog even geduld hebben. De film komt pas in 2022 uit.

Trailer

🎬 Check ook: James Bond-regisseur tekent voor Band of Brothers-opvolger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eerste beelden Zoë Kravitz als Selina Kyle (Catwoman) in The Batman
Sluiten