Metro
Metro Human Interest 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nikkie Plessen haalt woede van volgers op de hals met ‘Photoshop fail’

RTL-boulevard-presentatrice Nikkie Plessen deelt regelmatig foto’s van haarzelf op Instagram, maar voordat die online komen, gaan er eerst een hoop filters overheen. Nu is er een rel ontstaan, want de presentatrice zou daarin te ver zijn gegaan. VPRO-presentator Tim den Besten ontdekt de photoshop-blunder en haalt hard uit naar de modevrouw. Volgens Den Besten en haar volgers zou de influencer meer rekening moeten houden met haar achterban.

Nikkie Plessen heeft momenteel 528.000 volgers op Instagram, waaronder veel jonge meiden. Het photoshoppen van haar gezicht en lijft past volgens Den Besten totaal niet in de boodschap van zelfacceptatie die tegenwoordig volop wordt uitgedragen. Op Instagram deelt Den Besten de foto en hij schrijft daarbij: „Haai haai. Ik ben Nikkie Plessen en ik verneuk graag jonge meisjes met mijn gestoorde photoshoppings, xxxxx”.

nikkie plessen, photoshop

Wie goed kijkt, ziet inderdaad dat haar laatste foto op Instagram flink is bewerkt: op een jacht in Ibiza is het trapje kromgetrokken (zie foto). In de comments onder de post stroomt het binnen van de boze reacties. Zo zegt iemand: „Je beïnvloedt jonge vrouwen en meisjes hiermee en ik vind dat zo iemand als jou met een groot bereik juist beter zou moeten weten.” Een andere volger tagt haar vriendinnen en reageert: „Ze is niet zo goed met photoshop….”

Volgers Nikkie Plessen boos over de photoshop

En Joyce: „Ik snap de photoshop niet. Je bent prachtig en hebt echt een prachtig figuur je hebt dit zo niet nodig!”

De volgers van Nikkie zijn het duidelijk met elkaar eens. Gea: „Inderdaad ontzettend jammer dat je gefotoshopt bent en haak ook af om je te blijven volgen…”

Het is niet de eerste keer dat Plessen betrapt wordt op het photoshoppen van haar eigen lichaam. Ter promotie van het eerste seizoen van Drag Race Holland, plaatste RTL de linker foto online. Plessen, die het programma presenteert, deelde daarna de rechterfoto. Ook deze werd door een opvallende kijker opgemerkt.

Dames, stop toch alsjeblieft met al die lip-fillers en botox

De modedeskundige van RTL Boulevard staat op de 41ste plek in de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs van Quote met een vermogen van 28 miljoen euro. Haar modemerk NIKKIE wist ze nieuw leven in te blazen door modieuze joggingspakken te verkopen tijdens de uitbraak van het coronavirus, waarin veel mensen op zoek waren naar comfortabele kleding voor thuis. Andere namen uit de Quote top 100 zijn Doutzen Kroes met 29 miljoen, Afrojack met 26 miljoen en Demy de Zeeuw met 17 miljoen. RTL Boulevard liet onlangs weten dat Plessen voor een gesponsorde Instagrampost zo’n 30.000 euro vangt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.