Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

8 klassieke kerstfilms op Disney+ voor het ultieme kerstgevoel

Waar Netflix vooral de show steelt met nieuwe kerstproducties, kun je op Disney+ juist de ultieme klassieke kerstfilms vinden. Dit is onze top 8, met Home Alone natuurlijk als eeuwige nummer één.

Inmiddels is er ook een reboot van Home Alone, waarover de originele regisseur nogal verbolgen is. Hoe dan ook, de film is sinds kort te streamen op Disney+.

Klassieke kerstfilms op Disney+

Maar streamingdienst Disney+ kan vooral ook putten uit bergen oude content. Er zijn dan ook meer dan dertig kerstfilms te vinden. We hebben acht klassiekers uitgelicht.

1. Home Alone (1990)

Er zijn films die je maar één keer kunt zien, films die je gerust twee keer kunt zien en films die je oneindig vaak kunt zien. Moeder aller kerstfilms Home Alone behoort tot de laatste categorie. Eindelijk normaal te streamen, want hij staat op Disney+.

2. Home Alone 2 (1992)

Ook Home Alone 2 is een ultieme kerstklassieker. Naar onze mening bijna even goed als deel 1. Vanaf deel drie, ook te zien op Disney+, wordt het minder. Vanaf dan wordt Kevin McCallister namelijk niet meer gespeeld door Macaulay Culkin.

3. The Santa Clause (1994)

Over klassieke kerstfilms gesproken: The Santa Clause is er eentje hoor. Ook al krijgt hij niet overal goede kritieken, deze heerlijke jaren 90-film behoort tot onze favorieten. Gaat over een gescheiden reclameman die de nood voelt om de kerstman over te nemen, nadat die van het dak is gevallen. Heerlijk. Nu te zien op Disney+, net als deel 2 en deel 3 trouwens.

4. Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Ice Age: A Mammoth Christmas behoort niet de de bekendste kerstfilms, maar net als andere Ice Age-films is deze kerstfilm hilarisch, geniaal en natuurlijk een een klein beetje emotioneel.

5. Mickey’s Once Upon a Christmas (1999)

Geen rijtje met kerstfilms op Disney+ zonder Mickey’s Once Upon a Christmas. Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy, Donald Duck, Katrien Duck en Pluto halen tijdens kerst herinneringen op. Deze worden verteld in drie verhalen. Een hartverwarmende film uit de tijd dat tekenfilms nog tekenfilms waren. Bekijk de film hier.

6. A Christmas Carol (2009)

A Christmas Carol (ook bekend als Disney’s A Christmas Carol) is een Amerikaanse kerstfilm uit 2009 met Jim Carrey in diverse rollen. In de film wordt gebruikgemaakt van motion capture, wat in die tijd bijzonder was. Dit werd al eerder toegepast in films zoals The Polar Express (2004) en Beowulf (2007). A Christmas Carol is een verfilming van het gelijknamige verhaal van Charles Dickens. Een van de ‘engste’ kerstfilms op Disney+.

7. Noelle (2019)

Oké, ook een moderne klassieker. Noelle is een nieuwe Disney+ Original. In de fantasy-adventure kerstfilm speelt Anna Kendrick Noelle Kringle, de dochter van de kerstman. Ook Bill Hader, Billy Eichner, Julie Hagerty en Shirley MacLaine spelen in de film. We verwachten dat deze film snel in het rijtje met klassieke kerstfilms staat.

8. Miracle on 34th Street

Miracle on 34th Street is een van meest klassieke kerstfilms ooit gemaakt. Op Disney+ bekijk je zowel het origineel uit 1947 als de remake uit 1994. Wij tippen de laatste. De jaren 90-sfeer in deze film is te lekker voor woorden.

Check hier de zeventien nieuwe kerstfilms die in 2021 op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.