Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Home Alone-regisseur verbolgen over reboot Disney+

Home Alone-regisseur Chris Columbus is not amused en dat heeft alles te maken met de reboot van Disney+. Ook blikt hij terug op de cameo van Donald Trump.

De iconische kerstfilm Home Alone behoeft geen introductie. Het verhaal is tijdloos, de film verveelt nooit. Kerstavond is niet compleet zonder Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern en juist daarom is regisseur Chris Columbus zo verbolgen.

Home Alone-regisseur Chris Columbus pislink

“Niemand heeft contact met me opgenomen, maar het is sowieso tijdverspilling”, zegt de nijdige regisseur tegen Insider.

regisseur, Chris Columbus, home alone, boos, reboot, disney plus, macaulay culkin
Chris Columbus en Macaulay Culkin tijdens de opnames van Home Alone (Afbeelding: 20th Century Studios)

“Ik ben ervan overtuigd dat je geen films moet rebooten die zo lang meegaan als Home Alone. Daarmee ga je geen knaller creëren. Het gaat gewoon niet weer gebeuren. Dus waarom zou je het doen? Het is een beetje als de live-action-versies van Disney-animatiefilms. Allemaal al gedaan. Doe je eigen ding. Zelfs als je dan jammerlijk faalt, heb je tenminste iets origineels bedacht.”

De cameo van Donald Trump

In het interview blikt de regisseur ook terug op de cameo van Donald Trump in Home Alone 2. “Het was niet bedoeling om hem in de film mee te laten doen. Nadat we het bedrag hadden betaald om te mogen filmen in Trump Plaza, eiste hij echter ook een cameo in de film. We waren van plan hem eruit te halen, maar tot onze verbazing reageerde het publiek positief tijdens de eerste screening.”

donald trump home alone, disney, reboot, chris columbus
(Afbeelding: 20th Century Studios)

Chris Columbus is de laatste tijd veel te zien in de media, om de opvolger van zijn Netflix-hit The Christmas Chronicles (2018) te promoten. Deel 2 van deze heerlijke kerstfilm verschijnt 25 november 2020 op Netflix.

De reboot op Disney+

De reboot van Home Alone heeft net als veel andere films vertraging opgelopen vanwege de pandemie. Jojo Rabbit-acteur Archie Yates speelt de rol van Kevin McCallister, die vlak voor kerst door zijn ouders wordt vergeten tijdens een vakantie. Kevin beleeft de kerst van zijn leven en neemt het in een huis vol zelfgebouwde boobytraps op tegen twee boeven. Vermoedelijk komt de film voor kerst 2021 uit op Disney+.

🎬 Check ook: Netflix blikt terug op klassiekers met nieuw seizoen The Movies That Made Us

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Home Alone-regisseur verbolgen over reboot Disney+
Sluiten