Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven over zijn eerste hoofdrol: “Kan het niet geloven”

Eerder dit jaar spraken we Rico Verhoeven over zijn nieuwe documentaire. Hij sprak destijds zijn ambities uit om in een Marvel-film te spelen. Nu zitten de opnames van zijn eerste film, Black Lotus, erop. Geen Marvel, wel veel actie.

Rico Verhoeven steekt al jarenlang niet onder stoelen of banken dat hij een filmster wil worden. “Bovenaan het lijstje staat Marvel-superheld, dat is wel echt heel dik!”, aldus de kickbokser in een interview met Manners. Wat dat betreft moet hij nog even geduld hebben, maar een eerste stap is gezet.

Rico Verhoeven met hoofdrol in Black Lotus

De opnames van Black Lotus, een grote internationale speelfilm waarin Rico Verhoeven de hoofdrol speelt, zitten er nu op. Dat meldt de 33-jarige kickbokser op Instagram. “Ik kan niet geloven dat dit waanzinnige project tot een einde is gekomen”, schrijft de kickbokser en acteur.

“Ik heb een fantastische tijd gehad en ik ben iedereen die er deel van uitmaakte zo dankbaar”, vervolgt Ric Verhoeven zijn bericht. De kickbokser hoopt dat de “geweldige sfeer” en “positieve energie” die hij op de set heeft gevoeld zich ook vertaalt naar het witte doek.

Hoofdrol als officier Matteo Donner

Black Lotus is een film van de Bulgaarse regisseur Todor Chapkanov. De opnames vonden plaats op meerdere locaties in Europa, onder meer in Amsterdam.

De elfvoudig wereldkampioen kickboksen kruipt in Black Lotus in de huid van special forces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend is omgekomen tijdens een gezamenlijke missie is hij, kampend met schuldgevoel, de wereld rondgezworven. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en langs de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Distributeur Dutch FilmWorks brengt Black Lotus, met Rico Verhoeven in de hoofdrol, in 2023 in de Nederlandse bioscopen uit.

Interview

Op Black Lotus moet je nog even wachten. Wel al kun je de documentaire Rico: Dream Big streamen via Amazon Prime Video. Lees ons interview met de kickbokser in aanloop naar die docu.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.