Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Playstation 5 wordt al stilletjes verbeterd door Sony: nieuw model gespot

In Australië is een verbeterde versie van de Playstation 5 gespot. Het nieuwe model is niet alleen significant lichter maar bespaart je ook een ritje naar de lokale bouwmarkt.

Over een paar maanden is het alweer bijna een jaar geleden dat Sony de Playstation 5 bracht. De kans dat je de eerste verjaardag van de next-gen console zelf met een PS5-controller in de hand kunt vieren is echter klein.

Playstation 5: het glas is halfvol

Mede door het grote wereldwijde chip-tekort is het praktisch onmogelijk om de Playstation 5 te bemachtigen. De kleine voorraden die wel hun weg naar webshops vinden zijn vaak binnen een minuut op of worden zelfs verloot.

Zit je al die tijd al gretig te wachten tot je een exemplaar kunt bemachtigen. Dan is er een soort van goed nieuws deze week. Althans, als je een zeer positieve bril op zet en je glas halfvol is.

Sony zit namelijk ondertussen niet stil. Sterker nog, de Japanse techgigant is al begonnen met het verbeteren van de PS5.

Nieuw model in Australië

Nee, je graphics worden niet opeens mooier of je games nog sneller. We hebben het niet over een Slim- of Pro-model, maar een kleine doch significante revisie van de console.

Het zit zo: in Australië is er een nieuwe versie van de PS5 opgedoken, zo weet de Australische gaming-website Press Start te melden. Het nieuwe model kent twee verschillen ten opzichte van het model dat we tot nu toe hebben gezien. De nieuwe versie heeft modelnummer CFI-1102A in plaats van CFI-1000.

PlayStation 5-voorraad update: Sony komt met fantastisch nieuws

Geen schroevendraaier

Het eerste verschil zit ‘m in het schroefje waarmee je de Playstation 5 rechtop kunt zetten. Dan hebben we het over het schroefje waarmee je de zogenaamde base stand aan de onderkant van de console bevestigt.

Die is vervangen door een ander schroefje, met als gevolg dat je niet langer een schroevendraaier nodig hebt. Je kunt het schroefje nu namelijk met een soort draaidop vastschroeven.

Playstation 5 wordt al stilletjes verbeterd door Sony: nieuw model gespot
Het nieuwe schroefje (Afbeelding: Press Start)

Dat is niet zo spannend of significant, maar het tweede verschil wel.

300 gram

Press Start meldt namelijk dat de nieuwe versie van de PS5 maar liefst 300 gram lichter is geworden. Op een gewicht van oorspronkelijk 3.9 kilo is dat niet niks.

Gaat dat je gaming-leven veranderen? Nou niet bepaald. Maar, troost jezelf, als je uiteindelijk dan toch een Playstation 5 weet te bemachtigen dan heb je in ieder geval een console waarvan Sony al enkele dingen heeft geleerd en verbeterd.

Software ook aan de beurt

Naast de hardware sleutelt Sony overigens ook aan de software. Met een aankomende software-update maakt het bedrijf het mogelijk dat gamers zelf hun SSD kunnen vervangen.

De update wordt op dit moment door beta-testers getest en verbetert verder ook onder andere het hoofdmenu van de PS5, voegt ondersteuning voor 3D-audio toe en maakt het duidelijker of je de PS4 of PS5-versie van een spel speelt.

PS6…

Allemaal mooi meegenomen, maar alsjeblieft Sony: geef ons gewoon een Playstation 5. Anders kunnen we alweer beginnen met sparen voor de PS6 tegen de tijd dat we eindelijk de controller in onze knuistjes hebben.

Press Start

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.