Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5-voorraad update: Sony komt met fantastisch nieuws

Ben je inmiddels al maanden aan het jagen op een PlayStation 5, maar vis je iedere keer achter het net? Dan hebben we goed nieuws voor je. De kans dat jij nog dit jaar met een PS5-controller in je knuistjes zit, is namelijk flink toegenomen. Sony heeft bekendgemaakt dat de productie flink opgeschroefd gaat worden.

Het grote PlayStation 5-tekort heeft weinig te maken met de productiecapaciteit van Sony. Het Japanse bedrijf heeft genoeg fabrieken en mankracht om de wereld te voorzien van de PS5. Het probleem zit ‘em in de materialen. Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat er momenteel een groot chip tekort is.

Sony stelt flinke lading chips veilig

Fabrikanten van laptops, smartphones, auto’s en andere apparaten zitten soms met hun handen in het haar. Ze zouden zo veel meer kunnen produceren, maar er zijn simpelweg niet genoeg chips. Dit is dus ook waarom het zo moeilijk is om een PlayStation 5 te bemachtigen. Voorraden worden slechts sporadisch aangevuld waardoor er niet voldaan kan worden aan de enorme vraag.

Gelukkig gaat daar nog dit jaar verandering in komen. De CFO van Sony, Hiroki Totoki, werd onlangs geïnterviewd over de tekorten, en kwam met goed nieuws. Hij onthulde dat Sony genoeg chips heeft veiliggesteld om de PlayStation 5 verkoopdoelen van dit jaar en de rest van het fiscale jaar te gaan halen.

PlayStation 5 productie gaat flink toenemen

Nog voor het einde van dit fiscale jaar (31 maart 2022) wil Sony 14,8 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept hebben. Volgens het bedrijf hebben ze dus genoeg chips en andere componenten om dit voor elkaar te gaan krijgen. Dat is zeer indrukwekkend, want momenteel staat de teller op 10 miljoen verkochte PS5-consoles. In het aankomend half jaar wil Sony dus nog bijna anderhalf miljoen keer zoveel consoles op de markt te gaan brengen.

De verwachting is dat in de loop van het jaar de PlayStation 5 steeds beter verkrijgbaar gaat zijn. Houd de verschillende retailers dus goed in de gaten. De kans dat je geluk hebt, gaat steeds groter worden. Mocht jij je geluk nu al op de proef willen stellen, dan kan dat. Coolblue krijgt binnenkort een nieuwe lading PlayStation 5-consoles binnen en zo maak je kans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.