Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Raging Fire: martial arts-legende gaat los in trailer voor explosieve actiefilm

Donnie Yen heeft eigenlijk geen introductie nodig. De acteur, stuntman, regiseur en legendarische martial artist uit Hong Kong heeft zijn stempel niet alleen op Hong Kong cinema maar ook op Hollywood gedrukt. Binnenkort zie je hem in Raging Fire, een explosief afscheid van een held.

Donnie Yen is afgelopen week 58 geworden. In tegenstelling tot veel generatiegenoten is Yen echter allesbehalve van plan om het rustiger aan te doen. Van keiharde vechtscènes tot gevaarlijke stunts: de acteur zet zelfs een tandje bij.

Donnie Yen in John Wick: Chapter 4

Zo plaatste Donnie Yen onlangs nog een setfoto van John Wick: Chapter 4 op zijn Instagram. Keanu Reeves krijgt in Yen misschien wel de meest pittige tegenstander in de filmreeks tot nu toe. Voor het zover is hebben fans van het betere actiewerk nog een andere Yen-film om in hun agenda’s te zetten.

Raging Fire: afscheid

Dan hebben we het over Raging Fire, een typische Hong Kong-actiefilm die op 13 augustus in Amerika uitkomt. Over een Nederlandse (digitale) release is nog niks bekend helaas, maar daar komt ongetwijfeld snel verandering in.

Raging Fire is de allerlaatste film van de vorig jaar overleden regisseur Benny Chan. Een icoon in de Hong Kong cinema, die onder andere meermaals met Jackie Chan samenwerkte.

Eindeloze wraak

Donnie Yen speelt Sha, een zeer gerespecteerde agent met een lange en succesvolle geschiedenis in het oplossen van gevaarlijke zaken.

Maar zijn verleden komt hem onverwachts achtervolgen wanneer een undercover-operatie aangevallen wordt door een mysterieuze groep criminelen onder leiding van Ngo (Nicholas Tse), zijn voormalige protégé, een getalenteerde voormalige officier die ooit Shan respecteerde en bewonderde.

Drie jaar eerder belandde hij echter door een vreselijke fout in de gevangenis, waardoor de ooit rijzende ster snel veranderde in een woedende man met wrok en de wil om iedereen die hem onrecht had aangedaan te vernietigen – inclusief zijn voormalige mentor.

Keiharde explosieve actie

Je raadt het al: dat wordt meedogenloze actie, explosies en op het puntje van je stoel zitten. Wordt Raging Fire de meest originele Oscar-waardige film? Zeker niet.

Maar Benny Chan gaat je ongetwijfeld mee nemen op een spectaculaire achtbaanrit van formaat. Check hieronder de eerste internationale trailer. Hopelijk horen we snel meer over een Nederlandse (digitale) release.

Ryan Reynolds verklapt Deadpool x Bambi-film die Disney niet aandurfde

(Afbeeldingen: Well Go USA)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.