Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds verklapt Deadpool x Bambi-film die Disney niet aandurfde

Ryan Reynolds had aanvankelijk hele andere plannen voor het eerste Disney-uitje van Deadpool. Hij wilde een cross-over met Bambi maken, zo verklapt de acteur nu.

Deadpool is weer terug bij Marvel Studios. Disney heeft met de overname van Fox onder andere de Fantastic Four, X-Men en Merc With a Mouth weer in handen. Als je Deadpool zegt, dan zeg je Ryan Reynolds. Dankzij hem maakte het Marvel-personage de afgelopen jaren een comeback van jewelste.

Deadpool x Disney

Sinds hij weer in de stal van Disney zit, is het echter zeer stil rondom de toekomst van Deadpool. Ja, Deadpool 3 is in ontwikkeling, maar verder moeten we het met geruchten doen. Toch heeft het personage stiekem al zijn MCU-debuut gemaakt, in een promotiestunt voor de nieuwe film Free Guy. Naast Korg uit de Thor-films stak hij de draak met YouTubers.

Het ligt in ieder geval niet aan Ryan Reynolds. Die zit vol met de meest absurde en creatieve ideeën. Tegenover IGN verklapte de 44-jarige acteur dat hij zelfs een Deadpool x Bambi-crossover aan Disney heeft gepitcht. Ja, dat lees je goed: het hertje en de grofgebekte moordmachine.

Ryan Reynolds verklapt Deadpool x Bambi-film die Disney niet aandurfde

Andere plannen: Bambi

Voordat de hierboven genoemde stunt met Korg en Deadpool tot stand kwam, had Reynolds hele andere plannen voor het eerste Disney-uitje van Deadpool. Hij zag een korte film voor zich waarin de Marvel-antiheld een pittig gesprek voert met de jager die de moeder van Bambi heeft vermoord.

De plottwist: in plaats van dat Deadpool eindelijk wraak neemt voor vele decennia aan kindertranen, prijst hij juist de harteloze jager.

Een scenario waar het brave Disney helaas geen heil in zag: “Ik wilde een korte film maken waarin Deadpool de jager ondervraagt die Bambi’s moeder heeft vermoord. Maar de hele kern is dat Deadpool eigenlijk gewoon een grote fan is. Hij ondervraagt niet – hij wil gewoon weten hoe hij het meest verafschuwde Disney-personage in de geschiedenis van Disney kan zijn… en natuurlijk zei Disney: ‘Nou, ik denk niet dat dat ooit gaat gebeuren.'”

Terug naar de tekentafel

Toen moest de acteur terug naar de tekentafel, met de promotiestunt met Korg als resultaat. Een plan waar Disney wél trek in had. Toch hopen we dat de studio uiteindelijk wel Reynolds de ruimte gaat geven om de fourth wall te doorbreken en grappen uit te halen met de talloze franchises van de Grote Muis. Al was het maar met korte films op Disney+.

The Simpsons kreeg immers ook die kans. Op Disney+ kun je korte films vinden waarin The Simpsons de draak steken met zowel Marvel als Star Wars. Voorlopig blijft het bij plannen voor Deadpool 3, een film die gelukkig 18+ wordt. We weten verder enkel dat Bob’s Burgers-duo Wendy Molyneux en Lizzie Molyneux-Logelin bezig zijn met een script.

Ryan Reynolds zit gelukkig in de tussentijd niet stil. Check bijvoorbeeld hoe hij het op absurde wijze opneemt tegen…. een extreem gespierde versie van zichzelf. Inclusief een gastrol voor Deadpool’s kostuum.

Nu op Netflix: 10 nieuwe topfilms die je wil zien (met IMDb-score)

IGN

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.