Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds ondergaat bizarre transformatie voor Free Guy

Ryan Reynolds zet alles op alles om jou de bioscoop in te krijgen voor de aankomende ‘GTA-film’ Free Guy. Het bewijs? Een hilarische transformatie en een bezoekje van Deadpool.

Door de pandemie lag Hollywood een tijdje op zijn gat en gingen de bioscopen massaal dicht. Het resultaat? Een tjokvolle pijplijn aan films die klaar liggen om uitgebracht te worden.

Disney propt de bioscoop vol

Alleen wat Marvel betreft zit dit najaar al propvol. Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings, Spider-Man: No Way Home en Eternals moeten alle drie nog uitkomen in de bioscoop. Terwijl we net Black Widow achter de rug hebben, en dan kun je ook nog op Disney+ Hawkeye en What If…? gaan streamen.

Wat dat betreft moet Disney tegen zichzelf schaken wat plannen en marketing betreft. Door de overname van Fox valt nu bijvoorbeeld ook de ‘GTA-film’ Free Guy onder de immense paraplu die Disney heet. Een film die door de pandemie meermaals is uitgesteld en op 13 augustus eindelijk uit gaat komen.

Ryan Reynolds promoot Free Guy

Hoe val je als een film die niet onder een megafranchise valt nog op tussen al het blockbuster-geweld van de komende maanden? Na zoveel maanden uitstel is wat trailers betreft al het kruit ondertussen wel verschoten.

Gelukkig heeft Free Guy een niet zo geheim wapen: Ryan Reynolds. Hij heeft met zijn eigen marketingbedrijf nog een aantal stunts achter de hand. Zo zette hij onlangs al het MCU-debuut van Deadpool in om zijn nieuwe film te promoten.

Vergeet Scarlett Johansson, Florence Pugh is onze favoriete Black Widow

Dude en Deadpool

Dit keer is het de beurt aan… Dude. Een super gespierde versie van Guy, het personage dat Reynolds in Free Guy speelt. Guy is een bankbediende die ontdekt dat hij eigenlijk een achtergrondpersonage is in een videogame. Hij besluit om de held van zijn wereld te worden, een wereld zonder beperkingen.

In de film gaat Guy het tegen Dude opnemen, een formidabele tegenstander die nu op hilarische Reynolds-wijze een eigen featurette heeft gekregen. Zelfs Deadpool komt even voorbij. Reynolds legt namelijk u8it wat hij allemaal heeft gedaan om zo gespierd te worden voor Free Guy.

Gespierde baby

Van het eten van menselijke spieren tot Protein Bombs, waardoor hij niet meer in zijn Deadpool-kostuum past. Tja, das het voordeel nu alles onder Disney valt: dergelijke stunts behoren tot de mogelijkheden. De beste man grapt zelfs dat hij zo gespierd was toen zijn dochter verwekt werd, en dat zijn vrouw Blake Lively daardoor van een volledig gegroeid mens beviel.

Ryan Reynolds, never change. Free Guy komt op 13 augustus uit en is geregisseerd door Shawn Levy (Stranger Things).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.