Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel schakelt The Simpsons in voor nieuwe film op Disney+

De makers van The Simpsons en Marvel slaan de handen ineen voor een absurde cross-over op Disney+: The Good, the Bart and the Loki.

Wie is jouw favoriete Marvel-held? Ga je dan voor cliché opties als Iron Man of Captain America, of ben je meer een Hawkeye-fan? Onze favoriete superheld van Marvel is vanaf nu Bart Simpson.

The Simpsons x Star Wars

Ja, dat kan, dankzij één van de absurdere cross-overs uit de recente geschiedenis. Disney is sinds 2019 eigenaar van The Simpsons. Niet alleen kun je de honderden afleveringen van de cartoon op Disney+ streamen, maar Disney werkt ook aan meer content.

Het bedrijf laat er geen gras over groeien, en komt dit jaar met meerdere korte films. Cross-overs. De eerste was The Force Awakens from Its Nap, een op Star Wars gebaseerde korte Simpsons-film met Maggie Simpson in de hoofdrol.

Met een speelduur van drie minuten moet je er niet teveel van verwachten, maar voor fans van Star Wars was het een vermakelijke verrassing. Nu is het tijd voor de volgende, dit keer een cross-over met het Marvel Cinematic Universe.

Bart en Loki versus Marvel

Op het moment van schrijven is de Marvel-serie Loki in volle gang. Blijkbaar kan de God of Mischief wel wat hulp gebruiken, want in de nu aangekondigde korte film The Good, the Bart and the Loki wordt hij namelijk door niemand minder geholpen dan Bart Simpsons. Na zijn zusje Maggie mag hij nu de hoofdrol spelen.

Loki wordt opnieuw uit Asgard verbannen en moet het opnemen tegen zijn zwaarste tegenstanders tot nu toe: de machtigste helden van de Simpsons en Springfield. “The God of Mischief werkt samen met Bart Simpson in het ultieme crossover-evenement als eerbetoon aan het Marvel Cinematic Universe van superhelden en schurken,” aldus een persbericht van Disney+.

Tom Hiddleston doet mee

Het is geen afgeraffeld extraatje, want Loki-acteur Tom Hiddleston heeft ook echt zijn personage ingesproken voor de korte film. De bijbehorende poster is al net zo vermakelijk als de waarschijnlijk slechts drie minuten lange film. Het gaat om een parodie op de bekende poster voor Avengers: Endgame, maar dan met Simpsons-personages.

The Good, the Bart, and the Loki staat vanaf 7 juli op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.