Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Rihanna officieel miljardair en rijkste muzikante ter wereld (dit is de top 7)

Rihanna heeft nu een vermogen van 1.7 miljard dollar (1.4 miljard euro), schat Forbes. Dat maakt haar de rijkste vrouwelijke muzikant en de op één na rijkste vrouwelijke entertainer. Op dat punt moet ze alleen Oprah Winfrey nog boven zich duiden.

Wie zijn na Rihanna de rijkste vrouwelijke muzikanten? En hoe is de zangeres van ‘Work’ en ‘Umbrella’ eigenlijk miljardair geworden? We verklappen alvast dat het niet dankzij haar muziekcarrière is…

Rihanna’s Fenty Beauty is een goudmijn

Hoewel haar muziek- en entertainment carrière Rihanna een flinke zak geld opleverden, is dat niet waardoor het grote geld is binnengekomen. Het grootste gedeelte van haar vermogen (zo’n 1,2 miljard euro) komt van haar bedrijf Fenty Beauty, waar ze voor 50 procent eigenaar van is. De rest van haar vermogen komt dus van haar muziek- en entertainment carrière en haar tweede bedrijf, lingermiemerk Savage x Fenty.

Maak kennis met de modellen van Rihanna’s Savage x Fenty

Waarom leverde Fenty Beauty de zangeres en onderneemster zoveel geld op? Dat komt omdat het merk foundation verkoopt in 50 verschillende kleuren, inclusief donkerdere tinten voor vrouwen van kleur die normaal gesproken lastig zijn te vinden.

Tot Fenty Beauty hadden veel vrouwen het idee dat er geen producten waren die perfect aansloten op hun huidskleur. Rihanna wilde dit probleem oplossen en dat heeft haar als miljardair overduidelijk veel opgeleverd.

Fun fact: Fenty Beauty is een 50-50 joint venture met Franse luxe-imperium Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), dat wordt gerund door Bernard Arnault. Hij stootte Jeff Bezos vorig weekend van de troon als rijkste persoon op aarde. Fenty Beauty lijkt een goudmijn te zijn.

Top 7 rijkste vrouwelijke muzikanten

Vorig jaar was Rihanna nog een nieuwkomer op de lijst met de rijkste Amerikaanse self-made vrouwen. Forbes schatte haar vermogen toen op 600 miljoen dollar (507 miljoen euro). Aan de hand van die lijst kunnen we ook vaststellen wie er in de top 7 rijkste vrouwelijke muzikanten staan. Let op: het geschatte vermogen is van vorig jaar, inmiddels zal dat ook bij veel van de andere vrouwen gegroeid zijn.

  1. Rihanna – toen 507 miljoen aan vermogen
  2. Madonna – 465 miljoen euro
  3. Celine Dion – 385 miljoen euro
  4. Beyoncé – 355 miljoen euro
  5. Barbra Streisand – 338 miljoen euro
  6. Taylor Swift – 308 miljoen euro
  7. Jennifer Lopez – 127 miljoen euro

Hoewel Rihanna de rijkste vrouwelijke muzikant is, kunnen we haar tegenwoordig beter een CEO en onderneemster noemen. Haar laatste album kwam namelijk uit in 2016. Rihanna is druk bezig om een merk te creëren die uit meer bestaat dan alleen haarzelf en vanuit financieel oogpunt is dat de juiste keuze.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.