Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify wordt waarschijnlijk een stuk goedkoper (als je ertegen kunt)

Spotify is stiekem een spotgoedkoop nieuw abonnement aan het testen. Maak kennis met Spotify Plus: muziek luisteren voor slechts 9,99 dollar per maand.

Vrijwel wekelijks worden er nieuwe streamingdiensten gelanceerd. Vaak met eigen, originele content die je eigenlijk wel wilt checken. Een prijzige hobby, zeker gezien praktisch elke partij elke paar jaar wel zijn prijzen omhoog gooit.

Gratis Spotify

Gelukkig zijn er uitzonderingen op die regel. Spotify is al jaren een van de weinige streamingdiensten die je ook gratis kunt gebruiken. Met flinke beperkingen, maar toch. Sinds 2018 kun je als gratis gebruiker maximaal zes nummers per uur skippen. Ook kun je van slechts vijftien specifieke afspeellijsten zelf kiezen welk nummer je wilt horen.

Daarbuiten kun je enkel shufflen. Een beperking die er ongetwijfeld voor zorgt dat veel consumenten alsnog geld neerleggen voor een abonnement. Als je met veel familieleden een abonnement deelt, dan ben je slechts 2,50 euro per maand kwijt. Als je niet genoeg anderen aan kunt haken, dan wordt het pittiger. Dan ben je minimaal 9,99 euro per maand kwijt.

Dit is de nieuwe top 5 rijkste mensen ter wereld (sorry Jeff Bezos!)

Nieuw: Spotify Plus

Een flinke stap, van gratis naar een tientje. Gelukkig lijkt er nog een goedkopere middenweg bij te komen. Spotify is namelijk begonnen met het testen van een nieuw abonnement, genaamd Spotify Plus. De streamingdienst test verschillende prijspunten op dit moment, maar het prijskaartje schommelt rond de 0,99 dollar per maand. Een schijntje.

Daarmee wordt de drempel om toch voor Spotify te gaan betalen drastisch verlaagd. Spotify Plus kent echter nog steeds een nadeel dat ook de gratis versie typeert: reclame tussen de muziek door. Of dat een deal-breaker of niet is en je toch liever een tientje betaalt, zal verschillen per gebruiker. Meer keuze is echter altijd beter voor de consument, in dit geval.

Spotify Plus goedkoper
Spotify Plus (Screenshots: The Verge)

Juich niet te vroeg

Spotify waarschuwt echter dat er geen garantie is dat Spotify Plus ook in deze vorm gelanceerd gaat worden. Het is echt nog een test die enkel met een zeer select groepje gebruikers uitgevoerd wordt, zo bevestigt de Zweedse muziekgigant tegenover techsite The Verge. Juich dus niet te vroeg: “Sommige tests maken de weg vrij voor nieuwe aanbiedingen of verbeteringen, terwijl andere alleen lessen opleveren. We hebben op dit moment geen aanvullende informatie om te delen.”

Geduld is in ieder geval een schone zaak. Spotify begon bijvoorbeeld al in 2017 met het testen van losless-muziek. Een feature die pas dit jaar is aangekondigd en nog steeds niet is gelanceerd. Ook zijn er legio geteste nieuwe features die nooit de eindstreep hebben gehaald.

Wie weet. Als jij wel tegen wat advertenties tussen je favoriete nummers door kunt, dan kun je wellicht in de nabije toekomst een leuk bedrag per maand gaan besparen. Wordt vervolgd!

Door deze truc met vakantiedagen ben je 50 dagen vrij in 2022

WANTThe Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.