Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

The Suicide Squad-regisseur reageert op fans die zijn film reviewbomben

Fans van Zack Snyder zijn zelfs na de Snyder Cut van Justice League blijkbaar nog niet tevreden. Ze zijn The Suicide Squad gaan reviewbomben. Gelukkig trekt regisseur James Gunn zich daar niet zoveel van aan.

Zack Snyder moest tijdens de opnames van Justice League (2017) het project verlaten. Alsof het plotselinge overlijden van zijn dochter al niet erg genoeg was, veranderde vervanger Joss Whedon ook nog eens de DC-film compleet, met drastische aanpassingen en reshoots.

Eindelijk de Snyder Cut

Sindsdien hebben fans letterlijk jarenlang gesmeekt op sociale media om de #SnyderCut. Ze eisten dat de originele visie van Snyder alsnog uitgevoerd zou worden. Met resultaat, tegen de meeste verwachtingen in.

Warner Bros. besloot ter promotie van HBO Max alsnog de portemonnee te trekken en liet Zack Snyder alsnog zijn film afmaken. Het resultaat hebben we dit jaar kunnen bewonderen. Over één ding zijn we het allemaal eens: de Snyder Cut is beter dan het ‘origineel’, voor zover je de versie van Whedon het origineel kunt noemen.

Eerste reacties The Suicide Squad zijn binnen: twee keer is scheepsrecht?

The Suicide Squad en reviewbomben

Nu ervaart Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn echter de keerzijde van vocale fans. Zijn nieuwste project, The Suicide Squad, wordt namelijk op dit moment ge-reviewbombed.

Diehard fans van de Snyder Cut en Zack Snyders originele plan voor een cinematic universe, ook wel het Snyderverse genoemd, bedelven The Suicide Squad op platforms als IMDb met zeer lage scores. Zonder de film te hebben gezien.

Waarom? The Suicide Squad kun je niet los zien van David Ayer’s Suicide Squad uit 2016. Destijds had Ayer een naar eigen zeggen sterke film af, maar Warner Bros. was bang voor nog een flop en keek jaloers naar het succes van Deadpool. Ze besloten de toon en het verhaal van de film compleet om te gooien, met een belabberde blockbuster als resultaat.

Tweede kans

Fans en Ayer zelf vragen op Twitter dan ook al jaren om een #AyerCut, vooral sinds de Snyder Cut uit is gekomen. Als Warner Bros. Justice League wilde aanpakken, dan maakt Suicide Squad ook wel een kans, zou je zeggen.

Niet dus. In plaats van die film uit de put te trekken heeft Warner Bros. de groep antihelden aan James Gunn gegeven, die destijds net bij Marvel eruit was gegooid vanwege oude tweets. Het resultaat is een heerlijke achtbaanrit van een oorlogsfilm die nu in de Nederlandse bioscopen draait.

Zure fans en reactie James Gunn

Zure fans zien de release van The Suicide Squad echter als een grote middelvinger richting de visie van Zack Snyder. Zij zien David Ayer’s Suicide Squad namelijk als onderdeel van het Snyderverse. De keuze om The Suicide Squad te maken is een duidelijke stap in de tegenovergestelde richting van welke kant zij willen dat de DC-films op gaat.

Ook Gunn heeft het toxic reviewbombing door. Een fan slingerde de onderstaande tweet de lucht in:

James Gunn reageerde daar vervolgens heerlijk nuchter op en is juist dankbaar voor de grote meute aan SnyderCut-fans die wel blij zijn met The Suicide Squad:

Topscores

Lekker de vocale minderheid negeren dus. Het reviewbomben valt ook amper serieus te nemen. Zelfs Godzilla vs. Kong werd op die manier de grond in getrapt om Snyder Cut te promoten. Op het moment van schrijven heeft The Suicide Squad een score van 8.0 op IMDb. De schade lijkt dus wel mee te vallen.

Op Rotten Tomatoes scoort de DC-film zelfs een dikke 96 procent onder recensenten. Het grote publiek heeft daar nog niet kunnen stemmen, dus wie weet wat daar qua reviewbomben gaat gebeuren. Neem het maar van ons aan: The Suicide Squad is een heerlijke popcornfilm die je in de bioscoop wilt zien.

Peacemaker: John Cena’s superheld uit The Suicide Squad krijgt eigen serie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.