Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Rijke Star Wars-fans opgelet: Disney World toont peperdure attractie

Volgend jaar maakt Disney’s baanbrekende nieuwe lightsaber eindelijk zijn debuut in Disney World. Dat ervaren gaat je echter een flinke duit kosten. De controversiële prijskaartjes van Star Wars: Galactic Starcruiser zijn namelijk bekendgemaakt. Dat wordt eindeloos sparen.

Handige fans zijn al decennia bezig met het maken van hun eigen lightsabers. Je kunt zelfs peperdure replica’s aanschaffen. Toch blijft het altijd jammer dat ze nooit zo overtuigend zijn als in de Star Wars-films.

Disney’s echte lightsaber

Het komt vaak toch neer op een langwerpige gloeilamp die oplicht. Terwijl het toff aan lightsabers in de films en series is dat ze super compact zijn. Pas als je ze aanzet, dan komt het dodelijke zwaardstuk uit het gevest zetten.

De afgelopen decennia bleef dat fictie. Tot eerder dit jaar. Disney onthulde namelijk de eerste ‘real-life’ lightsaber. Nee, er zat geen Kyber-kristal in, dat blijft pure fictie, maar het laserzwaard kwam wel echt uit het gevest zetten. Daardoor oogde de replica praktisch net zo realistisch als in de films. Of, op zijn minst: een stuk beter dan wat je zelfs voor honderden euro’s online kunt aanschaffen.

Het knappe staaltje techniek was afkomstig van de Imagineers. Een team aan technische en creatieve koppen die ervoor zorgen dat Disney altijd koploper blijft. Of het nou om nieuwe attracties voor Disneyland of om stunts in films gaan: de Imagineers experimenteren continu met de allernieuwste technologie. Ze hebben zelfs hun eigen serie op Disney+: The Imagineering Story. Een aanrader!

Star Wars-attractie wordt peperduur

Maar goed, terug naar Star Wars. Die baanbrekende lightsaber gaat zijn debuut maken in Walt Disney World’s Star Wars: Galactic Starcruiser, een gloednieuw hotel-achtige ervaring die in 2022 zijn deuren opent. Gasten kunnen zich zo volledig in de intergalactische wereld van George Lucas wanen.

Daar zul je echter wel flink voor moeten gaan sparen. Het prijskaartje van de verschillende beschikbare arrangementen is namelijk bekendgemaakt. Dat is even schrikken. Als je met zijn tweetjes er twee nachten wilt verblijven, dan ben je minimaal 4809 dollar kwijt. Minimaal.

Rijke Star Wars-fans opgelet: Disney World toont peperdure attractie en lightsaber
🌟 (Afbeelding: Disney)

Story moments

Maar dan heb je ook wat: je gaat met een ‘echte’ launch pod aan boord van de Halcyon Starcruiser. Je ontmoet daar personages uit de films, je gaat vechten met lightsabers en je dineert volledig in Star Wars-stijl. Er zijn zelfs onverwachte ‘story moments’. Zo zul je als gast misschien opeens gevluchte Rebellen moeten helpen of op andere manieren in actie moeten komen. Het hoogtepunt: de lightsaber waar we het over hadden zelf uitproberen.

Nieuwe beelden

Het is dus echt een ervaring. Maar toch: minimaal 4809 dollar?! Dat wordt flink sparen. In de Amerikaanse media wordt de attractie in ieder geval al “een uitje voor de rijken” genoemd. Star Wars: Galactic Starcruiser gaat open in de lente van 2022. Check hieronder de nieuwste trailer voor de attractie en een video waarin je op 0:44 de baanbrekende lightsaber-replica in actie kunt zien.

Disney World

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.