Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Shadow and Bone: Netflix dropt trailer veelbelovende ‘Harry Potter-killer’

Terwijl we allemaal op de Harry Potter-series van HBO Max wachten, komt Harry Potter met een veelbelovend alternatief. Maak kennis met de eerste trailer van Shadow and Bone.

Shadow and Bone is een gloednieuwe fantasy-serie die op 23 april naar Netflix komt. Het eerste seizoen gaat uit acht afleveringen bestaan. De Original komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is namelijk een adaptatie van de gelijknamige boeken van Leigh Bardugo.

Shadow and Bone

Haar Grisha-universum is razend populair, vooral onder een iets jonger publiek. Met een trilogie en duologie heeft Netflix genoeg materiaal om een serie van Game of Thrones-proporties neer te zetten.

Het verhaal van Shadow and Bone volgt Sun Summoner Alina Starkov (gespeeld door Jessie Mei Lin in de show), die licht kan manipuleren. De Six of Crows-duologie, een tweetal boeken die losstaan van de originele trilogie, speelt zich af in een heel ander land en is minder “de wereld redden van de eeuwige duisternis” en meer “gevaarlijke heists“.

Showrunner Eric Heisserer (Arrival) gaat beide combineren. In plaats van de chronologische en losstaande aanpak van Leigh Bardugo laat hij beide verhaallijnen door elkaar heen lopen.

Zelfs Harry Potter en Joker moeten aan mondkapjes geloven

Harry Potter?

De vergelijking met Harry Potter is overigens geen vergezochte. Shadow and Bone wordt vaak aangeraden als fans van de wereld van J.K. Rowling naar meer leesvoer zoeken, en zelfs de cast van Shadow and Bone haalt de gelijkenissen aan.

Ben Barnes, de The Punisher-ster die de hoofdrol in de Netflix Original gaat spelen, heeft tijdens interviews al meermaals de vergelijking met Harry Potter  gemaakt:

“Het is heel cool – het is een heel cool steampunk-y-universum van magie,” aldus de acteur tegenover Digital Spy. “En het heeft veel – weet je, wat ik leuk vond aan … wat ik leuk vind aan His Dark Materials en de Harry Potter-romans en al die verhalen zijn de details. Het zijn de kleine dingen die me echt opwinden over die werelden. En deze wereld heeft al dat soort dingen ook. De specificiteit van de wereld vind ik echt fantastisch.”

Netflix dropt spectaculaire trailer

De eerste trailer voor Shadow and Bone stelt in ieder geval niet teleur. We zien een draakachtig wezen en explosieve actie die niet mis zou staan in Game of Thrones, en krijgen ons eerste voorproefje op de magie van de wereld.

Dat belooft veel goeds! Op 23 april gaan we ontdekken of Netflix eindelijk een fantasy-hit te pakken heeft die zich kan meten met het fantasy-geweld van andere streamingdiensten. Nu Amazon Prime Video met een Lord of the Rings-serie komt wordt dat een flinke opgave.

HBO-baas reageert op speculatie over Harry Potter-serie

Afbeeldingen: Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.