Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

HBO-baas reageert op speculatie over Harry Potter-serie

Afgelopen maand meldde het gereputeerde The Hollywood Reporter dat HBO Max aan een Harry Potter-serie werkt. Een show à la The Mandalorian, maar dan in het magische universum van schrijfster J.K. Rowling.

Twitter ging na dat nieuws meteen los, maar niet per se op de manier die je zou verwachten. Door de recente controverse rondom Rowling waren veel diehard Harry Potter-fans zelfs woedend, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Harry Potter-series? Rustig aan!

Ook de cast van de iconische films is niet unaniem enthousiast. Zo liet Rupert Grint, de acteur die Ron speelt in de films, weten dat hij gemengde gevoelens bij het nieuws had. Maar goed, in datzelfde interview liet hij ook weten dat hij slechts de eerste drie films heeft gezien van de franchise waar hij zelf in speelt. Al heeft hij nu een goede reden om daar verandering in te brengen.

Maar goed, wellicht hoeven de fans en Rupert Grint zich nergens druk om te maken. Volgens de contentbaas van HBO en HBO Max is er namelijk nog praktisch niks aan de hand. Deadline vroeg de Chief Content Officer van het bedrijf, Casey Bloys, naar de Harry Potter-geruchten.

Hij liet er in zijn antwoord weinig gras over groeien: “Er zijn geen Harry Potter-series in ontwikkeling in de studio of voor het streamingplatform.” Hij geeft later wel toe dat er “verkennende gesprekken” hebben plaatsgevonden, maar daar blijft het ook bij.

Geen deals, niets om te melden

“Er zijn geen deals gesloten. Er zijn geen schrijvers. Er is nog niets. Dus ik kan niets toevoegen aan alle speculatie van dit moment. Maar of ik een Harry Potter-serie wil zien? Natuurlijk, ik zou meteen tekenen voor meer Harry Potter. Dat zou geweldig zijn. Maar er iets niets om te melden,” aldus Bloys. De contentbaas noemt de plannen in het interview zelfs “embryonaal.” Mooie term.

“Er is niets in ontwikkeling”, bevestigt de beste man. “Maar ik denk dat het logisch is om over Game of Thrones, Harry Potter en DC te zeggen dat dit franchises zijn waar WarnerMedia van geniet en zijn een groot voordeel voor ons, dus er zal altijd interesse zijn om iets van kwaliteit te doen met die eigendommen.”

Geen haast

De kans is dus groot dat The Hollywood Reporter alsnog gelijk had: HBO Max heeft inderdaad verkennende gesprekken gehad over een Harry Potter-serie. Als de franchise niet op tafel was gekomen, dan had de contentbaas immers zijn werk slecht gedaan. Zeker na het succes van The Mandalorian. Een vergelijkbaar plan voor je grootste franchise overwegen is dan een no-brainer.

Maar alle speculatie over specifiekere plannen voor shows en andere geruchten zijn veel te voorbarig als we de HBO-baas moeten geloven. Voorlopig zal het bedrijf ook geen haast hebben om zijn kaarten te onthullen: de streaming-rechten voor Harry Potter liggen nog tot 2025 bij NCBUniversal, die de franchise wilt gebruiken voor de gloednieuwe streamingdienst Peacock.

Volgens insiders probeert Warner Bros. nu onder die deal uit te komen, maar één ding is duidelijk: fans hoeven voorlopig nog niks te verwachten of te vrezen. Scheelt weer!

Instagram-magie: dit verdienen Harry Potter-acteurs per post

EW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.