Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon: HBO onthult plannen Game of Thrones-spinoff

Fans kijken reikhalzend uit naar meer Game of Thrones. Terwijl George R.R. Martin aan het laatste boek werkt, is HBO druk bezig met meerdere spinoffs. Van een animatieserie tot meerdere live-action-shows: de geruchten vliegen je om de oren.

Gelukkig blijft het niet bij geruchten. Het aantal HBO-abonnees nam een duikvlucht na de finale van Game of Thrones. Ook Casey Bloys, de contentbaas van HBO en HBO Max, heeft er dus ook baat bij dat men zo snel mogelijk weer in de geliefde fantasy-wereld kan duiken.

Game of Thrones: House of the Dragon

Hij deed deze maand een interviewrondje langs grote Amerikaanse Hollywood-publicaties, waaronder Deadline en TVLine. Waar hij tegenover Deadline vooral over de nieuwe Harry Potter-serie uit de school klapte, had hij tegenover TVLine een mooie update te melden over House of the Dragon.

Dat is de eerste officiële en reeds bevestigde Game of Thrones-spinoff. Na een eerste teaser heeft Casey Bloys nu ook bekendgemaakt wanneer HBO begint met het filmen van de Targaryen-serie:

“Ze zijn zich aan het voorbereiden. Ze beginnen met filmen in april,” aldus de contentbaas. Ook meldt hij dat showrunners Ryan J. Condal en Miguel Sapochnik “al een lange tijd aan het schrijven zijn” en de drafts voor alle tien afleveringen van seizoen 1 al in “verschillende fases zijn.”

Grote namen

House of the Dragon gaat zich driehonderd jaar afspelen voor de originele televisie serie. De prequel gaat de voorouders van Daenerys volgen terwijl de historische ondergang van House Targaryen begint. Thrones-auteur George R.R. Martin en Condal (Colony) creëerden de prequel; Sapochnik was de regisseur van enkele van de grootste afleveringen van Game of Thrones.

Fans die nog steeds woedend zijn over het laatste seizoen van Game of Thrones hoeven dus niet bang te zijn. De showrunnrs van die serie zijn al lang en breed naar Netflix vertrokken.

De cast van House of the Dragon bestaat al uit enkele grote namen. Matt Smith (Doctor Who) gaat Prince Daemon Targaryen spelen. Paddy Considine (The Outsider) speelt King Viserys, Olivia Cooke (Bates Motel) zal te zien zijn als Alicent Hightower en Emma D’Arcy (Truth Seekers) vertolkt de rol van Princess Rhaenyra Targaryen.

HBO-baas deelt releasejaar

Terug naar Casey Bloys, want die heeft ook de fans op een ander vlak gerustgesteld: de contentbaas van HBO heeft namelijk officieel bevestigd dat House of the Dragon in 2022 uit gaat komen, ondanks de pandemie.

Hoewel hij de sfeer en toon van de show niet wilde verklappen, “zal ik in het algemeen zeggen dat iedereen zich ervan bewust is dat het origineel een geweldige show is, en dat wil je eren”, aldus Bloys. “Maar je wilt ook verschillende soorten verhalen vertellen. Dus het zal zeker in het Game of Thrones-universum zijn, maar hopelijk voelt het als iets dat alleen Ryan en Miguel zouden kunnen doen. ”

Op naar 2022!

Game of Thrones krijgt alsnog nieuw einde dankzij George R.R. Martin

TVLine

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.