Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Move over Tesla! Porsche Taycan pakt opmerkelijk snelheidsrecord

Door de opkomst van elektrische auto’s is er een hoop veranderd. Niet alleen binnen de auto industrie, maar ook in de recordboeken. In de laatste jaren zijn een hoop supercars de boeken uitgereden door de bolides van Tesla. Toch is het merk van Elon Musk niet de enige die de records breekt. Ook de Porsche Taycan heeft weer een plekje in het Guinness Book of Records verworven.

Uiteraard gaat het om een snelheidsrecord, maar wel een behoorlijk bijzondere. De volledig elektrische Porsche is vanaf nu namelijk de snelste auto ooit, in een afgesloten gebouw. Ja, dat lees je goed. Guinness World Records houdt bij welke auto het hardste heeft gereden in een gebouw. Dit record stond al zeven jaar op 138,3 km/u, dus vond het Porsche het wel tijd voor een verbetering. En met hun Taycan hebben ze daar de perfecte auto voor.

De snelste auto voor binnen

Om dit record te kunnen breken, heb je een auto nodig die snel optrekt en een leuke topsnelheid heeft. Inmiddels is wel bekend dat de Porsche Taycan aan beide punten voldoet. Maar dat is nog niet genoeg om het record te breken. Je hebt namelijk ook nog een flink gebouw nodig. Deze vond Porsche in New Orleans. Hier staat het Ernest N. Memorial Convention Centre.

Audi en Porsche jagen samen op Tesla met de E-tron GT

Een immense hal met genoeg ruimte voor een bijzondere dragrace tegen de klok. Meer dan genoeg ruimte bleek zelfs, want de Porsche Taycan verpletterde het voorgaande record. Coureur Leh Keen bereikte namelijk een topsnelheid van 165,1 km/u. Bijna dertig kilometer per uur harder dan het voorgaande record. Hoe dat in z’n werk ging, zie je in onderstaande video.

Voor Leh Keen was het niet zo simpel als gewoon het gas intrappen en een record ophalen. De ondergrond in de hal is alles behalve geschikt voor dragracen. Grip was er amper op het gladde beton. Volgen Keen voelde het alsof hij op ijs reed, en dat deed hij dus met 165 km/u. Dit maakt het record toch wel wat indrukwekkender dan je in eerste instantie misschien zou denken.

Nog een record voor de Porsche Taycan

Overigens kan de Porsche Taycan ook prima glijden als dat nodig is. Zo goed zelfs dat ook dit een plekje in het Guinness Book of Records heeft opgeleverd. Een Nederlandse Porsche-instructeur is er namelijk in geslaagd om het record voor de ‘langste drift met een elektrische auto’ te bemachtigen. Hoe dat eruit zag, zie je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.