Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel neemt definitief afscheid van geliefde Captain America-slechterik

Crossbones speelt een grote rol in de comics van Marvel. De slechterik duikt geregeld op om Captain America en consorten het leven zuur te maken. Ook in de films is hij meermaals voorbij gekomen. Frank Grillo speelde het personage in Captain America: The Winter Soldier en Captain America: Civil War.

De rol van Crossbones in de film is echter veel kleiner dan in de comics. Daar gaat in de toekomst ook geen verandering meer in komen, zo bevestigde Grillo deze week tegenover Variety.

Frank Grillo, Crossbones en Marvel

“Ze zijn klaar met mij,” aldus de acteur. “Vanwege de manier waarop de verhalen werden verteld en hoe grootschalig de verhalen werden, maakte Crossbones niet echt deel uit van de toekomst van de Avengers.”

Voor diehard fans zal dat geen verrassing zijn. De Avengers rekenden immers af met de schurk aan het begin van Captain America: Civil War. Maar goed, we hebben het hier over Marvel, de koning van het terugbrengen van gesneuvelde personages in de comics.

Overigens hoeven fans niet te treuren. Crossbones zal nog één keer terugkeren in het Marvel Cinematic Universe. Dit jaar komt What If…? uit op Disney+. Dat is een animatieserie waarin Marvel Studios steeds een film uit het MCU pakt, en er een dikke twist in gooit. Frank Grillo komt daarin ook voorbij als Crossbones. Check hier de eerste trailer.

Hoop voor Disney+-serie

Ook voor Frank Grillo zal het balen zijn dat de rol van Crossbones zo beperkt is gebleven, in tegenstelling tot de comics. Afgelopen jaar zei hij nog dat hij hoopte op een comeback voor het personage in de vorm van een Disney+-serie: ​ “Ik zou dat graag willen doen, alleen al omdat ik nog nooit een personage heb gezien met zo’n kleine rol op het witte doek en en toch zo’n enorme schare fans”, aldus Grillo tegenover Forbes over het idee van een eigen serie.

“Ik krab mezelf soms toch achter de oren. Ik heb een geweldige relatie met Marvel en de jongens daar, maar waarom hebben ze dat niet nagestreefd, ook al zou het zonder mij zijn? Waarom zit Crossbones niet ergens in de mix? ”

Captain America

Ook Grillo is het dus duidelijk met de fans eens dat Marvel Studios potentie heeft laten liggen. “Ik denk dat Crossbones ongeveer acht of twaalf minuten in de films zat, en je zou denken dat dit personage in 75 verschillende films zat, de manier waarop mensen elke dag naar me toe komen de hele dag om over Crossbones praten. Ik maak foto’s alsof ik Captain America ben. ”

Helaas. Gelukkig hoeven we geen medelijden met Grillo te hebben. De 55-jarige (!) acteur zit alleen dit jaar al in acht films. Geniet hieronder nog eens van één van zijn beste scènes.

De 10 beste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.