Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Crypto 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin schiet omhoog na Lord of The Rings-tweet van Elon Musk

Het zijn mooie tijden voor mensen met Bitcoin. De waarde van de bekendste cryptomunt schoot de afgelopen weken flink omhoog. Daar zijn verschillende redenen voor, en Elon Musk is er daar één van. De oprichter van Tesla is gek op Bitcoin en andere crypto. Hij investeert flink en bespeelt de markt met onder andere zijn tweets.

Elon Musk is een pionier en dus volgen mensen hem nauwlettend. Allemaal in de hoop dat ze mee kunnen liften op de golven die hij veroorzaakt. Best een goede tactiek, want ook deze week werd weer eens duidelijk dat een tweet van Elon Musk al genoeg is om de markt te beïnvloeden. Ditmaal was dat met een creatieve uiting. De Tesla-baas combineerde zijn liefde voor Bitcoin en andere crypto met The Lord of the Rings.

Elon Musk viert het succes van Dogecoin

De tweet was niet eens direct gericht op Bitcoin, maar op een andere cryptomunt: Dogecoin. Zoals de naam al verklapt, is dit een munt gebaseerd op de welbekende meme met een Shiba-inu in de hoofdrol. Volgens kenners is dit niet de beste munt (omdat de techniek erachter niet heel interessant is), maar dat betekent niet dat deze niet succesvol kan zijn. Door de link met de populaire meme gaat de waarde van alle Dogecoin bij elkaar richting 10 miljard dollar.

Elon Musk-fans kopen massaal verkeerd aandeel door één tweet

Dat is 1.300% meer dan een jaar geleden. Elon Musk is daar met zijn tweets deels verantwoordelijk voor. Het succes van Dogecoin viert hij nu met een referentie naar The Lord of the Rings. De oprichter vergelijkt de cryptomunt met Frodo. De kleine hobbit uit de film die uiteindelijk de wereld redden. Oftewel het verhaal van een underdoge.

Dankzij deze tweet groeide de waarde van Dogecoin nog weer wat verder, maar dat was niet het meest opvallende. Ook Bitcoin schoot weer omhoog. Na de tweet van Elon Musk sprong de koers met 7% omhoog. De teller staat nu op bijna 40.000 dollar.

Tesla koopt bizarre hoeveelheid Bitcoin

Elon Musk profiteer overigens zelf ook van de door hem veroorzaakte stijging. Begin deze week werd namelijk bekend dat Tesla 1,5 miljard dollar in Bitcoin geïnvesteerd heeft. Dit is een zeer opmerkelijke zet van de autofabrikant, maar wel eentje waar een idee achter zit. Meer daarover lees je hier.

De sollicitatievraag die Elon Musk stelt om leugenaars te detecteren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.