Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 25 nov 2020

Nederlander drift recordaantal kilometers in bijzondere Porsche Taycan

Gefeliciteerd Dennis Retera. De Nederlandse Porsche-instructeur is er namelijk in geslaagd om het record voor de ‘langste drift met een elektrische auto’ te bemachtigen. Achter het stuur van een Porsche Taycan kreeg hij het voor elkaar om bijna een uur lang onafgebroken te driften. Uiteindelijk stond de teller 42 kilometer.

Hij zette dit record op een 200 meter lange cirkelbaan. Deze is te vinden in het Porsche Experience Centre op de Hockenheimring en is speciaal aangelegd voor dit soort recordpogingen. Dennis deed dit zoals gezegd in een Porsche Taycan, en dat is best opmerkelijk. Veel autoliefhebbers zullen weten dat dit een auto is met vierwielaandrijving. Dat is niet wat je wil bij het driften.

Driften in een Porsche Taycan

Bij het driften heb je namelijk een achterwielaangedreven auto nodig. Gelukkig bestaat er zo’n versie van de Porsche Taycan. Deze wordt momenteel al geleverd in China en komt later ook hier op de markt. Bij deze RWD-versie gaat al het vermogen naar de achterwielen. Dit maakt de Porsche Taycan de perfecte auto voor een recordpoging.

Dat deze poging überhaupt ondernomen en vastgelegd is, mogen we Top Gear dankbaar voor zijn. Het Britse programma kwam namelijk op het idee om een record neer te zetten. Chris Harris mocht plaatsnemen achter het stuur van de Porsche Taycan en wist negentien rondjes over het asfalt te glijden. Op dat moment een record en dus kreeg hij een mooie Guinness World Record oorkonde. Van dat record kon hij alleen niet lang genieten.

Nadat de Porsche Taycan weer was bijgeladen, was het de beurt aan Dennis Retera. De Nederlander verpletterde vervolgens de prestatie van Chris Harris. Dennis kreeg het voor elkaar om 55 minuten lang onafgebroken te driften. In die tijd wist hij 210 rondjes te rijden, oftewel 42 kilometer en 171 meter. Met afstand de langste drift in een elektrische auto.

De langste drift ooit

De toevoeging ‘met een elektrische auto’ is hier overigens wel belangrijk. Dit record komt namelijk niet in de buurt van het record in een benzineauto. Deze staat op naam van Johan Schwartz. Hij is BMW-instructeur en recordhouder met een drift van ruim 374 kilometer. Dit duurde acht uur en er moest tijdens het driften bijgetankt worden. Hoe dat in z’n werk gaat zie je hieronder.

Porsche Taycan niet geschikt voor iedereen

De Porsche Taycan gaat binnenkort ook zijn filmdebuut maken. De elektrische auto zal te zien zijn in de duurste Netflix-film ooit: Red Notice. Dat zorgde overigens wel voor de nodige problemen. Hoofdrolspeler Dwanye ‘The Rock’ Johnson paste namelijk niet in deze sportwagen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander drift recordaantal kilometers in bijzondere Porsche Taycan
Sluiten