Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds deelt heerlijk rauwe trailer voor nieuwe Hitman’s Bodyguard

Maak kennis met de eerste brute trailer voor The Hitman’s Wife’s Bodyguard. Met Ryan Reynolds, Salma Hayek én Samuel L. Jackson.

The Hitman’s Bodyguard was dé grote filmverrassing van 2017. Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson speelden respectievelijk een bodyguard en een huurmoordenaar, die samen onder andere in Amsterdam een spectaculair avontuur beleven. Uiteraard, gezien die twee namen, met een dikke vette knipoog.

The Hitman’s Bodyguard is terug

Het leverde een heerlijke actiefilm op, die niet te ingewikkeld doet. In een tijd van superheldenfilms die overkoepelende verhalen moeten vertellen en cinematic universes is dat steeds zeldzamer en daarmee ook des te verfrissender. Dan vergeven we met alle liefde een ietwat cliché plot.

Het feit dat de film genoeg opleverde om het groene licht te geven voor een sequel, was dan ook destijds fantastisch nieuws. Nu, vier jaar later, is het zo ver: de eerste trailer voor The Hitman’s Wife’s Bodyguard is uitgekomen.

De grote zomerfilm

Dit keer ligt de focus op Salma Hayek’s Sonia Kincaid, de vrouw van Samuel L. Jacksons personage uit de eerste film. De film stond oorspronkelijk voor augustus 2020 op de planning, maar je kent ondertussen het riedeltje: de pandemie gooide roet in het eten.

Vervolgens werd de film uitgesteld tot augustus 2021, maar vanwege voorspoedige vaccinatieplannen in de Verenigde Staten durfde Lionsgate het aan om de film naar voren te halen en zo te profiteren van alle consumenten die eindelijk weer naar de bioscoop kunnen.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard komt nu op 16 juni uit. Dat wordt gevierd met een trailer, en hoe. Naast een reguliere trailer heeft Ryan Reynolds op Twitter ook een 18+-versie gedropt, de zogenaamde Red Band-trailer, nadat fans erom smeekten met de hashtag #ReleaseTheRedBand.

Samuel L. Jackson gaat los

Nou, dat ga je merken ook. Samuel L. Jackson scheldt erop los, en het is glorieus. Het personage van Reynolds is tijdelijk gestopt als bodyguard op aanraden van zijn therapeut. Maar zijn vakantie wordt al snel verstoord nadat Hayeks Sonia hem in haar plannen betrekt om haar man uit de handen van de maffia te redden.

Heerlijk. Veel meer plot-opzet is er niet nodig, dit is het perfecte recept voor een nieuw spectaculair avontuur. We zien ook al kort de grote schurk van de film, gespeeld door niemand minder dan Antonio Banderas. Voor Lionsgate moet dit de grote blockbuster van aankomende zomer gaan worden. In juni gaan we ontdekken of The Hitman’s Wife’s Bodyguard die hoge verwachtingen kan gaan voldoen. In de tussentijd kun je het eerste deel op Videoland streamen.

En GTA dan?

De grote vraag is: waar blijft de GTA-film van Ryan Reynolds, Free Guy?

En de normale trailer:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.