Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Louis Vuitton onthult peperduur horloge met briljante tijdweergave

Oké, een horloge mag wat kosten. Maar je kunt het ook overdrijven. Alhoewel, de Louis Vuitton Tambour Carpe Diem is een kunstwerk dat niet zou misstaan in het MoMA. Alleen de tijdweergave van het klokje is al briljant.

Als een horloge iets zegt over je persoonlijkheid, weten we niet wat voor mensen hiervoor in aanmerking komen. Maar één ding is zeker: de koper heeft zijn schaapjes op het droge.

Louis Vuitton Tambour Carpe Diem

Het horloge is gemaakt in eigen huis, bij La Fabrique du Temps Louis Vuitton in het Zwitserse Meyrin om precies te zijn. De calavera (decoratieve schedel) is de blikvanger van het allesbehalve standaard polshorloge. “Ons doel was om ver buiten de gebaande paden te treden”, zegt Michel Navas, meesterhorlogemaker bij het Franse luxemerk. Waarvan akte.

Zoals je mag verwachten van een horloge dat bijna een half miljoen dollar kost, wordt de Tambour Carpe Diem geleverd met complexe mechanismen die de wijzerplaat tot leven brengen. Met een druk op de slang-crown op de 2-uurpositie komt de boel in beweging. Dan opent bijvoorbeeld het gebit van schedel, waarna de tekst Carpe Diem verschijnt.

Briljante tijdweergave

De schedel wordt vergezeld door een met de hand beschilderde en tevens geëmailleerde gouden slang van de beroemde kunstenaar Anita Porchet. De slang beweegt zijn hoofd om het uur te onthullen, terwijl zijn staart naar de minuten wijst. Een andere unieke feature is de zandloper op de 10-uurpositie, die op het eerste gezicht niet lijkt te bewegen, maar naarmate de dag vordert de minuten aftelt. Op het einde van de dag zit de onderkant vol.

Even interessant als de wijzerplaat is de achterkant van het Louis Vuitton-horloge. Daar zie je een zwarte metalen plaat in de vorm van schedel, waarachter de LV 525 schuilt. Dat is een handopgewonden uurwerk bestaande uit 426 componenten, met een indrukwekkende gangreserve van 100 uur en 21.600 trillingen per uur. De Tambour Carpe Diem wordt geleverd in een 18 karaat rosé gouden kast, versierd met saffierkristallen displays en 48 juwelen.

Horloge van een half miljoen euro

Met een design als dit, is het geen verrassing dat de Louis Vuitton Tambour Carpe Diem een adviesprijs van bijna een half miljoen euro heeft. Lees hier meer over het horloge.

louis vuitton Tambour Carpe Diem, horloge, half miljoen
(Afbeelding: LV)
louis vuitton Tambour Carpe Diem, horloge, half miljoen
(Afbeelding: LV)
lv watch
(Afbeelding: LV)
louis vuitton Tambour Carpe Diem, horloge, half miljoen
(Afbeelding: LV)
louis vuitton Tambour Carpe Diem, horloge, half miljoen
(Afbeelding: LV)

Het eerste NFT-horloge is een bizarre vorm van luxe

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.