Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Coinbase drijft Bitcoin naar recordhoogte en zorgt voor beursgekte

Dat Bitcoin naar een recordhoogte stijgt, is eigenlijk geen nieuws meer. Zal de komende tijd nog wel vaker komen. Maar de reden waarom is ditmaal wel uniek. Coinbase gaat vandaag de beurs op, en dat zorgt natuurlijk voor een gezonde portie gekte op de Nasdaq.

Cryptocurrencies zijn populairder dan ooit, recordhoogtes wisselen elkaar in rap tempo af. In februari zorgde deze ‘asociale’ investering van Elon Musk bijvoorbeeld voor een piek wat betreft de koers van Bitcoin. Nu is het de beursgang van Coinbase dat investeerders wild maakt. Wat er ook gebeurt, het is hoe dan ook een historische dag voor de financiële markt.

Coinbase de beurs op

Coinbase is een bitcoinwisselkantoor en gaat vandaag (14 april) om 15.30 uur Nederlandse tijd de beurs op. De notering aan Nasdaq kun je zien als een nieuwe mijlpaal in de opmars van de digitale munt Bitcoin.

Tegelijkertijd waarschuwen experts dat de beursgang van Coinbase te hoge verwachtingen met zich meebrengt. Volgens verschillende analisten is de marktwaarde van 90 miljoen dollar nergens op gestoeld.

Bitcoin naar nieuwe recordhoogte

Toch zorgt de beursgang van Coinbase bij voorbaat al voor gekte. Zo bereikte Bitcoin gisteren (13 april) een nieuwe recordhoogte van 62.741 dollar.

Het bitcoinwisselkantoor is opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Met de beursgang is Coinbase het eerste bedrijf dat handel in Bitcoinop de aandelenmarkt mogelijk maakt. Wie weet wordt 14 april 2021 voor altijd gezien als een keerpunt van de financiële markt.

Binance komt met een alternatief

Vanaf vandaag kun je dus handelen op de Nasdaq om COIN te bemachtigen. Maar weet dat het ook anders kan. Te weten dat cryptocurrency-exchange Binance synthetische versies van COIN heeft gemaakt, die ook vanaf vandaag beschikbaar zijn. Deze cryptoversie van het aandeel is beschikbaar nadat Coinbase officieel genoteerd is aan Nasdaq.

Lees op deze overzichtspagina meer nieuws over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Toch meer van het traditionele beleggen? Check dan deze overzichtspagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.